Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

"Κρεμάει" τα παπούτσια του ένας ποδοσφαιριστής - μαχητής της ζωής!


 Ο Τζόι Τόμσον γεννημένος 5 Μαρτίου του 1989 στο Dale, τη κωμόπολη του Μάντσεστερ, δεν είναι απλά ένας ακόμα μαχητής που έχει να αναδείξει το ποδόσφαιρο, αλλά ένας πραγματικός νικητής της ίδιας της ζωής! Την Τρίτη 5/2/2019 ανακοίνωσε ότι σταματάει από την ενεργό δράση, διότι το σώμα του έχει φτάσει σε σημείο που πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, λόγω των θεραπειών που πραγματοποίησε για την καταπολέμηση του καρκίνου που για χρόνια τον ταλαιπωρούσε.
Από εδώ και στο εξής θέλει να γίνει ομιλητής, ώστε να μπορέσει να εμπνεύσει με την ιστορία του, νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

 Ποια είναι όμως αυτή η ιστορία του και ποιος είναι ο Τζόι Τόμσον; είναι κάποιος πολυδιαφημισμένος παικταράς πολλών εκατομμυρίων και έπαιξε σε συλλόγους με μεγάλα μπάτζετ και εκατομμύρια οπαδούς; τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο στις καρδιές της φίλαθλης ποδοσφαιρικής γνώμης; πάμε να μάθουμε τις πιο σκοτεινές αλλά και τις πιο φωτεινές πτυχές της ανάστατης ζωής του...

Η ιστορία του 

 <<Πως να είναι άραγε ο παράδεισος>>... ένα ερώτημα που κάθε άνθρωπος έχει σίγουρα αναρωτηθεί και θέλει να βρει διακαώς την απάντηση τόσο πολύ, όσο η Καθολική εκκλησία θέλησε να βρεθεί το Ιερό Δισκοπότηρο! Ένας ήρωας της Rochdale AFC λοιπόν (Γ' Κατηγορία Αγγλίας), ο Joe Thompson, έχει φανταστεί πολλές φορές την μετά θάνατον ζωή. Παλαιότερα είχε δηλώσει σχετικά, πως την φαντάζεται ως μία βόλτα στην παραλία, μαζί με ηλιοβασίλεμα και ακούγοντας μόνο τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας. Ο Άγγλος έχει διαγνωστεί με καρκίνο δύο φορές κατά το παρελθόν και αυτές του οι σκέψεις ήρθαν σαν ένα αναπόφευκτο και εύλογο επακόλουθο της κατάστασης του.

Η ατελείωτη μάχη με τον μεγαλύτερο εχθρό του

 Ήταν 1 Νοεμβρίου του 2013 όταν αγωνιζόταν στην Tranmere Rovers (Δ' κατηγορία Αγγλίας) και δυστυχώς τότε διαγνώστηκε με "λέμφωμα Hodgkin", κάτι που τον ανάγκασε να ξεκινήσει άμεσα χημειοθεραπείες. Βγαίνοντας νικητής από αυτή την άνιση μάχη, αρχικά καταφέρνει το καλοκαίρι του 2014 να επιστρέψει στα γήπεδα και εν συνεχεία λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, καταφέρνει να έχει την ευλογία του να γίνει πατέρας!

 Όμως αυτός ο εχθρός δυστυχώς ακόμα και τη σήμερον ημέρα είναι σχεδόν άτρωτος και δύσκολα μπορεί να τον κατατροπώσει κάποιος. Μάρτιος του 2017 και ο καρκίνος κάνει την επανεμφάνιση του και επιτίθεται ξανά στον Τζόι... ο μαχητής ποδοσφαιριστής και πατέρας μιας οικογένειας, έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να απομακρυνθεί για ακόμα μια φορά από την δεύτερη μεγάλη του αγάπη, ώστε να προετοιμαστεί και να δώσει ξανά ακόμα μία πιο μεγάλη και ίσως πιο άνιση μάχη από πριν. Δείχνοντας σθένος χιλίων λεόντων όμως, καταφέρνει ξανά να νικήσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του και να επιστρέψει μάλιστα στους αγωνιστικούς χώρους, στο μέσο διάστημα της περασμένης σεζόν!

Το προσωπικό του όμορφο παραμύθι

 Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει μυριάδες φορές και με κάθε τρόπο, πως γράφει τις πιο ωραίες και τις πιο ρομαντικές ιστορίες που μπορούν να συμβούν σε αυτή τη ζωή. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ένας τόσο ιδιαίτερος μαχητής του, να μην έχει και αυτός την δική του ξεχωριστή και καθαρά αγωνιστική ιστορία. Στο τελευταίο παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν ο Τόμσον φοράει και πάλι τα χρώματα της αγαπημένης του Rochdale, στον αγώνα απέναντι στην Charlton FC. Ο ήρωας της ιστορίας μας πέτυχε το χρυσό γκολ του αγώνα και όχι απλά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να σώσει την κατηγορία για τους "μπλε". Αν δεν είχε σκοράρει, η ομάδα από την ομώνυμη κωμόπολη του Μάντσεστερ δεν θα γλίτωνε τον υποβιβασμό, καθώς χρειαζόταν μόνο νίκη για να σωθεί! Μετά από αυτό το κατόρθωμα, ο Τζόι έγινε και ποδοσφαιρικός ήρωας λοιπόν.
Ιστορία σαν παραμύθι...

Της οποίας τα Highlights από εκείνη την αναμέτρηση, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:


Συγγραφικό έργο

 Ο Τζόι Τόμσον θέλοντας να βοηθήσει όσους ζούσαν παρόμοιες άσχημες καταστάσεις με αυτόν, έγραψε ένα βιβλίο. Η έμπνευση του δυστυχώς προήλθε από όλη την άσχημη διαδικασία που αναγκάστηκε να υποστεί, κατά τη διάρκεια των θεραπειών που έκανε. Δεν σταμάτησε ποτέ να περνάει από το μυαλό του το χειρότερο σενάριο, γι' αυτό το λόγο έγραφε όποτε μπορούσε διάφορες σημειώσεις και πολλά μηνύματα για τους δικούς του ανθρώπους. Όταν κατάφερε να ξεφύγει για ακόμα μια φορά από τον θάνατο, αποφάσισε να μαζέψει τα γραφόμενα του και να παρουσιάσει στον κόσμο τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, μέσω μιας μορφής που θα βοηθούσε κάθε άλλον άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

 Μπορεί ο 29χρονος Άγγλος να μην έπαιξε στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και να μην απέκτησε πακτωλό εκατομμυρίων σαν άλλους συναδέρφους του... αντιμετώπισε όμως έναν αντίπαλο που όμοιος του δεν υπάρχει και που η πλειοψηφία των ανθρώπων λυγίζει μπροστά του. Μέσα από αυτές τις μάχες ο Τζόι Τόμσον ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ, όχι μία αλλά ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ! Η νίκη αυτή είναι νίκη ζωής και όσα πανέμορφα και εκατοντάδες γκολ και αν πετύχουν ο Κριστιάνο, ο Μέσσι και άλλοι αστέρες του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αυτή την επιτυχία δεν θα την ξεπεράσουν ποτέ!
Τους ευχόμαστε να μην χρειαστεί κιόλας φυσικά, όπως και σε κάθε άλλον άνθρωπο, γιατί συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν εκφράζεται διαφορετικά αυτή η αλήθεια... είναι πραγματικά γ@μημένη αυτή η κ@λ@αρρώστια!

Υ.Γ: Καλή συνέχεια στη νέα σου ζωή Τόμσον και εύχομαι από εδώ και πέρα να πάνε όλα κατ' ευχήν και κυρίως να πάψει να σε κυνηγάει αυτή η καταραμένη κατάρα.

Θεοδόσης Βαδιάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου