Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αφιέρωμα-Ανταπόκριση: Beyond The Existence 2nd release album live at Eightball Club! Θεσσαλονίκη 27/1


 Οι Beyond The Existence είναι ένα ελληνικό Atmospheric Death Metal συγκρότημα, που ιδρύθηκε το 2012 από τον τραγουδιστή της μπάντας Ikki (Ίκαρο Ποιμενίδη), στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες ηχογραφήσεις τους κατατάσσονται μουσικά στο είδος της Atmospheric Death Metal, Death Gothic Metal, με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι After Forever, Dark Tranquillity, The Duskfall κ.α.

Το 2013 με την ηχογράφηση του πρώτου τους Demo, η μπάντα υπέστη πολλές αλλαγές κυρίως όσον αφορά τα μέλη της και έκανε μεγάλη στροφή στο μουσικό της στιλ. Την ίδια στιγμή, το συγκρότημα άρχισε να συνειδητοποιεί τη σταδιακή επιρροή του από διαφορετικά μουσικά είδη, όπως η Melodic Death Metal, Progressive/Technical Metal και στοιχεία του Thrash Metal. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανακατασκευάσουν τον ήχο τους και το μουσικό είδος της μπάντας τελικώς, να αναγνωριστεί ως Atmospheric Death Metal. Τα άγρια και βαριά φωνητικά, σε συνδυασμό με τα τεχνικά riffs της κιθάρας και την προσθήκη των πλήκτρων, τους οδήγησαν στο να λάβουν αναγνώριση και υποστήριξη, εντός αλλά και πέρα των Ευρωπαϊκών συνόρων, σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αργεντινή, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ιαπωνία!

Τον Μάιο του 2016 μετά από την κυκλοφορία του debut album τους "Silent Mourning", η μπάντα άρχισε να κάνει περιοδείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με σκοπό να προωθήσει το νέο της υλικό, παίζοντας support σε μεγάλες μπάντες της μέταλ μουσικής σκηνής, όπως Testament, Moonspell, In Mourning, E-An-Na, GOD, Taine, White Walls, Velian.

Πλέον, το συγκρότημα ολοκλήρωσε και μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο "Thoughts Through The Imagination".

Τα τωρινά μέλη της μπάντας είναι:
Ίκαρος Π. (Ikki) - Φωνητικά
Βασίλης Κ. (Billys) - Ντράμς
Κωνσταντίνος Π. (Kostas) - Μπάσο
Γιάννης Γ. (John) - Κιθάρα

Δισκογραφία:
Beyond The Existence - Demo (2013)
Silent Mourning (2016)
Thoughts Through The Imagination (2019)


Ανταπόκριση από το live στο Eightball

 Οι Beyond The Existence σάρωσαν κυριολεκτικά τη σκηνή του Eightball, πραγματοποιώντας μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ perfomance, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που ανυπομονούσε για την εμφάνιση τους.  Πραγματικά τα παιδιά τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή, έχοντας αστείρευτο πάθος, απίστευτη σκηνική παρουσία, μπόλικη τρέλα, διάθεση στα ύψη και μία τρομερή θέληση να ξεσηκώσουν τα πάντα γύρω τους!
 
 Ας τα πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή της βραδιάς. Πρώτοι στη σκηνή του "οχτάμπαλου" ανέβηκαν οι Disorted Force, ένα ελληνικό συγκρότημα, το οποίο έπαιξε κυρίως covers από γνωστά μέταλ κομμάτια. Ήταν μια καλή "προθέρμανση" για τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο μαγαζί, μέχρι εκείνη την ώρα. Επιχείρησαν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με πολύ βαριά αντρικά και γυναικεία Death φωνητικά, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τα υπόλοιπα όργανα είχαν ένα επαρκές αποτέλεσμα. Ωστόσο ολόκληρη η μπάντα των Disorted Force, προσπάθησε να αποδώσει ένα μοναδικό στιλ και αυτή η προσπάθεια, πρέπει να τους αναγνωριστεί.

 Περνάμε τώρα στο main event της βραδιάς φυσικά, όπου δεν ήταν άλλο από την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των ελλήνων Death Metallers, Beyond The Existence!
Ο Ίκαρος και η παρέα του άρχισαν να πετάνε πάνω στη σκηνή του Eightball, θέλοντας να δείξουν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις που είχαν και την όρεξη να παίξουν με δυναμισμό όλα τα κομμάτια τους, για τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του. Οι Beyond The Existence ήτανε τόσο ενεργητικοί πάνω στη σκηνή, τόσο αφοσιωμένοι στο να παίξουν τα κομμάτια τους ΑΨΟΓΑ, με τεχνική που θα ζήλευαν μάλιστα και οι πολύ μεγάλες μπάντες του χώρου. Αυτή τους η φλογερή διάθεση ξεσήκωσε το κοινό και προκάλεσε τα πρώτα mosh pits!
Το πρόγραμμα και η playlist που μας προσέφεραν, μας ταξίδεψαν πέρα από τις σκέψεις της φαντασίας μας... όπως άλλωστε μαρτυράει πως αυτό ακριβώς ήθελαν να κάνουν εξαρχής και ο ομώνυμος τίτλος "Thoughts Through The Imagination" του δεύτερου τους άλμπουμ (το οποίο κυκλοφόρησε μόλις). Η προώθηση του, ήταν ο κύριος λόγος που οι Θεσσαλονικείς Death Metallers πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο live.
 
 Τα ντράμς είχαν πάρει φωτιά! Και τα 4 άκρα του Billy (ντράμερ) συντονιζόντουσαν άψογα μεταξύ τους, σε αδιανόητα υψηλές ταχύτητες! Οι κιθάρες πετούσαν σπίθες ηλεκτρισμού, τα δάχτυλα τους (John, Teo) κεντούσαν πάνω στα τάστα! Το σλαπάρισμα του μπάσου (Kostas) έκλεβε την παράσταση, ενώ ο Ikki πετούσε σαν τον Ίκαρο της Μυθολογίας, ολόγυρα στη σκηνή! Μπροστά σε όλο αυτό το υπερθέαμα, το κοινό δεν έμεινε αμέτοχο και ανεπηρέαστο,  απεναντίας δεν μπορούσε παρά να συμμετέχει, ανταποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του προς το συγκρότημα. Έτσι ξεκίνησε ένα ακατάπαυστο και ατελείωτο headbanging από τους fan της μπάντας (ανάμεσα τους βρέθηκα κι εγώ), γεγονός που προκάλεσε χαμόγελα και χαρά στο συγκρότημα, με τα μέλη των Beyond The Existence να διασκεδάζουν και να γουστάρουν πολύ όλο αυτό που συνέβαινε. 
Στη συνέχεια, έφτασε η στιγμή να παίξουν τα πιο αγαπημένα, τα πιο πολυπαιγμένα και τα πιο πολυζητημένα από το κοινό, "Silent Mourning" (από το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ), "Blank" και φυσικά "MEMORIA" (αμφότερα από το δεύτερο τους άλμπουμ). Τότε ήταν που έγινε και ο μεγάλος ΧΑΜΟΣ! Κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο και πιο δυναμικό τρόπο, το εξαιρετικό και πλούσιο 2ωρο πρόγραμμα τους.

 Ειλικρινά για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ ξανά τους Beyond The Existence, αξίζει να ακολουθήσουν το συγκρότημα μέσα από οποιονδήποτε τρόπο (Official Site, Youtube Channel, Facebook Page), διότι οι τύποι είναι επαγγελματίες και πάνω από όλα γουστάρουν αληθινά που παίζουν, ενώ αποτελούν μια μπάντα απόλυτα σωστή, σοβαρή και ειλικρινής προς το κοινό της. Το κυριότερο όμως που τους χαρακτηρίζει ως μπάντα, αλλά και ως προσωπικότητες, είναι η ταπεινότητα και το ποιόν του χαρακτήρα τους. Κάτι που φάνηκε και όταν δέχθηκαν με μεγάλη χαρά μάλιστα, να μας παραχωρήσουν αποκλειστική συνέντευξη!


Συνέντευξη με τους Beyond The Existence

<< Beyond the Existence συστηθείτε μας, ποιοι είστε και ποια είναι τα μέλη της μπάντας σας;

- Καλησπέρα Θεοδόση και ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Οι Beyond The Existence ως επί του παρόντος αποτελούμαστε από 4 μέλη και το 2019 μας βρίσκει με την εξής σύνθεση:
Ίκαρος Ποιμενίδης (Ikki) - Vocals
Βασίλης Κατσίκας (Billy) - Drums
Κώστας Παπαγεωργίου (Kostas) - Bass Guitar
Γιάννης Γρίμπας (John) - Guitar

 Την Κύριακη το βράδυ παίζετε στο Eightball, στο πλαίσιο τις περιοδείας σας για το νεο σας album, "Thoughts Through The Imagination". Αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία και να γίνει ένα δυνατό live, θέλω να ρωτήσω... Θεωρείτε ότι οι Έλληνες διοργανωτές βοηθάνε τα συγκροτήματα και αντεπεξέρχονται στις λογικές απαιτήσεις που αυτά ζητούν;

- Η αλήθεια μάλλον είναι μακριά από το τι θα περίμενε μια μπάντα που βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας της. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τα τεράστια κενά στη νομοθεσία μας επί του θέματος, έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση αποξένωσης των διοργανωτών από τους καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πόλωση μεταξύ των δύο. Πιστεύουμε πάντως πως η καλή θέληση και η σωστή συνεργασία των δύο πλευρών θα οδηγήσει μόνο σε καλύτερες για όλους μας συγκυρίες και καταστάσεις.

 Γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται metal events στη χώρα μας, βοηθάει στο να έχουν την απήχηση που τους πρέπει στο ελληνικό κοινό, ή στο εξωτερικό διαμορφώνονται  καλύτερες συνθήκες;

- Εξαρτάται πάντα από τη διοργάνωση και τις εκάστοτε συγκυρίες. Θα λέγαμε πως έχει να κάνει περισσότερο με τη σωστή οργάνωση και την καθαρή συνεργασία μεταξύ των παραγόντων, παρά με το χώρο διοργάνωσης. Πολλές φορές αρκεί ένας μικρός και ζεστός χώρος με ανθρώπους που απλά θα ακούσουν τη μουσική σου ιστορία.

 Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τη μουσική γενικότερα και πως προέκυψε η επιλογή του είδους της Death Metal συγκεκριμένα;

- Παρόλο που οι μουσικές ρίζες του κάθε μέλους διαφέρουν, όλοι μας έχουμε μια αδυναμία στο βαρύ ήχο και την ενέργεια που χαρακτιρίζει την Death Metal. Έχει σαν είδος μουσικής μια ιδιαίτερη απήχηση στον εσωτερικό κόσμο του καθενός μας, για διαφορετικούς λόγους. Είναι για μας ένας ο προσωπικός κώδικας επικοινωνίας τόσο μεταξύ μας όσο και με αυτούς που μας στηρίζουν. 

 Πόσο εύκολο είναι να υπερασπίσετε το συγκεκριμένο είδος στην Ελλάδα;

- Εν έτη 2019, θέλουμε να πιστεύουμε πως το ταμπού γύρω από το βαρύ ήχο της Death Metal έχει πια ξεπεραστεί. Χαιρόμαστε που σε κάθε live βλέπουμε καινούρια άτομα να εκτιμούν αυτό που κάνουμε και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που συνεχίζουμε.

Η μουσική που υπηρετείτε, είναι η Atmospheric Death Metal με Melodic, Progressive και Thrash στοιχεία.  Τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει παικτικά; 

- Όπως ανέφερες ο στόχος μας είναι η δημιουργία μιας συγκεκριμένης ατμόσφαιρας μέσω της μουσικής μας. Γι' αυτό τα κομμάτια μεταβαίνουν από γρήγορα και επιθετικά riffs σε μελωδικά μέρη τα οποία συνεχίζουν και χαρακτηρίζονται από βαρύ ήχο. 

 Ως συγκρότημα, από που αντλείτε την έμπνευση σας; Τόσο στιχουργικά όσο και στη σύνθεση των κομματιών; Υπάρχουν συγκεκριμένες επιρροές;

- Ο καθένας μας έχει τις δικές του προσωπικές επιρροές και αυτό είναι το ενδιαφέρον στη διαδικασία σύνθεσης. Όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχουν κακιές ή λάθος ιδέες. Έχοντας ως στόχο να πούμε μια ιστορία μέσα από βαριά riffs και πιο μελωδικά μέρη, προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός στο αποτέλεσμα που τελικά θα έχει το χαρακτήρα της μπάντας μας.

 Και τώρα μια ερώτηση προς εσένα Ίκαρε(Ikki)... σε είχα ακούσει μια βραδιά να κάνεις cover,  το Ace Of Spades των θρυλικών Motorhead, το οποίο και είπες εξαιρετικά! Πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί. Θέλω να μου πεις ειλικρινά όμως, πόση παραπάνω προσπάθεια χρειάζεται για να καταφέρεις να βγάλεις αυτή την βαριά φωνή και να ερμηνεύσεις με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο (death φωνητικά);

- Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Θεοδόση! Όπως και τα καθαρά φωνητικά, έτσι και τα “death” είναι θέμα σωστής τοποθέτησης της φωνής και φυσικά εξάσκησης. Απλά χρησιμοποίησα τον τρόπο που τραγουδάω στους BTE και βγήκε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ήθελα να τιμήσω κι εγώ όπως πολλοί ακόμα τον Lemmy και τους Motorhead, προσθέτωντας την δική μου οπτική γωνία.

 Σκέψεις μέσα από τη φαντασία λοιπόν... μιλήστε μας γι' αυτό το δημιούργημα. Προσωπικά τουλάχιστον βρίσκω τον τίτλο πολύ ενδιαφέρον και θελκτικό, ενώ αν και δεν είμαι οπαδός του Death Metal, με προκαλεί ώστε να εξερευνήσω το άλμπουμ σας!

- Ο τίτλος είναι ακριβώς αυτό, να ντύσουμε κάθε σκέψη μας με τον μανδύα της φαντασίας. Το ίδιο μήνυμα προσπαθούμε να περάσουμε και μέσα από τα κομμάτια του δίσκου. Μέσω της φαντασίας μας μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι επιθυμούμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να οδηγήσει κανείς τη νόηση του στην πραγματοποίηση των ονείρων του. Από μουσικής πλευράς, πιστεύουμε πως ο δίσκος έχει μέσα κάτι για τον καθένα και θα χαρούμε πολύ να τον αγαπήσει ο κόσμος όσο και εμείς.

 Επηρεάζεται η προσωπική σας ζωή από τις δραστηριότητες της μπάντας; τα ταξίδια, τις πολλές ώρες που χρειάζεται να ξοδέψετε μέσα στο στούντιο για να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κτλπ;

- Σίγουρα είναι ένα κόστος τόσο οικονομικό όσο και χρονικό για όλους μας, αλλά με καλό προγραμματισμό και συντονισμό μπορούν οι διαδικασίες αυτές να είναι τόσο εποικοδομητικές όσο και ευχάριστες. Το αποτέλεσμα καθώς και η αγάπη του κόσμου είναι αυτό που μας δίνει το κίνητρο να δουλεύουμε καθημερινά για τη μουσική μας.

 Έχετε παίξει ποτέ σε κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ της μέταλ μουσικής σκηνής; όπως τα Wacken Open Air, Hellfest Summer Open Air, Graspop Metal Meeting κτλπ ή και ίσως το πιο εξωτικό Rock in Rio;

- Δυστυχώς όχι, αλλά πιστεύουμε πως είναι ένας πολύ καλός στόχος για κάθε μπάντα που θέλει να ανελιχθεί.

 Πόσο πολύ θα θέλατε να παίξετε σε αυτά και τι πιστεύετε ότι θα σας προσέφεραν; 

- Ως τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ στο γενικό φάσμα της rock και της metal μουσικής σκηνής, πιστεύουμε πως θα ήταν για μας πρώτον τιμή και κατ’ επέκταση τεράστια χαρά να λάβουμε μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα θέλαμε να ζήσουμε.

 Σε ποιο από όλα θα γουστάρατε να πάτε και να παίξετε ακόμα και αμισθί;

- Σε όλα!

 Μιας και μιλάμε για φεστιβάλ... στην Ελλάδα εκτός από τις περιοδείες που κάνετε, έχετε δεχθεί πρόσκληση ώστε να συμμετέχετε στο line up ενός από τα μεγαλύτερα event της χώρας; Για παράδειγμα το μέχρι πρότεινος Rockwave Festival, το νεοσύστατο Athens Release Festival και το Chania Rock Festival;

- Δυστυχώς όχι, αλλά είναι ακόμα ένας στόχος που έχουμε ως μπάντα. 

 Έχετε παίξει ως Headliner ή και ως support σε πολλές συναυλίες. Ποιες ξεχωρίζετε περισσότερο και ποιο είναι κατά τη γνώμη σας, το μεγαλύτερο ή καλύτερο συγκρότημα, με το οποίο μοιραστήκατε την ίδια σκηνή; 

- Σίγουρα ξεχωρίζουμε το live με τους Moonspell και τους Kamelot στο Βουκουρέστι το 2016, το live με Testament στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά, καθώς και το live με τους Septic Flesh την περασμένη χρονιά επίσης στην πόλη μας.
  
 Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον της μπάντας; Υπάρχει κάτι ιδαίτερο που εύχεστε να γίνει;

- Για το άμεσο μέλλον τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν κυρίως live εμφανίσεις για την προώθηση του 2ου δίσκου μας. Όσον αφορά το τι έπεται, σίγουρα ένας 3ος δίσκος καθώς και μια έκπληξη από το παρελθόν!
 
 Το ταξίδι σας, πέρα από την ίδια την ύπαρξη... ξεκίνησε το 2012. Πως καταφέρατε να κρατήσετε την μπάντα σας τόσα χρόνια, τι είναι αυτό που σας κρατά ενωμένους;

- Η αλήθεια είναι πως στο πέρασμα των χρόνων συνέβησαν κάποιες αλλαγές μελών. Αυτό όμως που κρατά το πνεύμα των Beyond The Existence ενωμένο είναι η αγάπη για την μουσική και κυρίως η φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα εντός του συγκροτήματος.
 
 Προτιμάτε να παίζετε τη μουσική σας, μπροστά στο ελληνικό ή το ξένο κοινό;

- Όσον αφορά τη metal, το κοινό στην Ελλάδα είναι σίγουρα από τα πιο θερμά και ζωντανά. Παρ' όλα αυτά, είναι πάντα μια ιδιαίτερη εμπειρία το να παίζεις μπροστά σε κόσμο που αν και δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, επικοινωνείτε πλήρως μέσω της μουσικής.

 Ποια είναι η σχέση της μπάντας, με το κοινό και τους φίλους του συγκροτήματος;

- Φιλική και ζεστή (ελπίζουμε!). Προσπαθούμε να θεωρούμε τους Beyond The Existence ως μια οικογένεια που επεκτείνεται πέρα από τους τέσσερις μας. Όσοι περνάνε καλά με τη μουσική μας είναι ευπρόσδεκτοι στον μικρό μας κόσμο!

 Καθώς φτάνουμε προς το τέλος της συνέντευξης μας θα ήθελα να μας πείτε... 

 Γιατί κάποιος να ακούσει τη μουσική σας και πιο συγκεκριμένα, τους Beyond The Existence;

- Ίσως δεν είμαστε οι πιο κατάλληλοι να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, παρ' όλα αυτά η μουσική για μας είναι μια συνεχής διαδικασία δημιουργίας και χαράς. Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στους ακροατές μας, μια ατμόσφαιρα ευχάριστη και θετική.

 Και τέλος... ένα μήνυμα προς τους φίλους και τις φίλες της metal κοινότητας;

- Μην σας τρομάζει τίποτα, κοιτάτε πάντα μπροστά και ζήστε πέρα από την ύπαρξή σας!

 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και τη συνέντευξη που κάναμε. Αποτελεί  ιδιαίτερη χαρά για εμένα. Να ευχηθώ ακόμα περισσότερα ωφέλιμα ταξίδια και να σας δούμε σύντομα, σε κάποιο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ! 

- Να 'σαι καλά φίλε. Εμείς ευχαριστούμε! >>


Φωτογραφικό υλικό από τη συναυλία

(Ikaros Flies!)



(Το κοινό αποθεώνει το συγκρότημα και τα μέλη του, το χαίρονται με τη ψυχή τους!)



(Το πάθος ξεχειλίζει, πέρα από την ανθρώπινη ύπαρξη!)






Υ.Γ: Οι Beyond The Existence αξίζουνε και πρέπει να παίζουν σε κοινό 500 ατόμων και άνω...


 Θεοδόσης Βαδιάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου