Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Άντριαν Πέιν: Η επιστροφή της "πράσινης δύναμης" κάτω από τη ρακέτα


Με έκδηλο ενθουσιασμό, θετική διάθεση και θέληση για να κερδίσει τα πάντα, επέστρεψε στον "Εξάστερο", ο Αμερικανός θηριώδης (ύψος 2,08μ) power forward/center από το Ντέϊτον του Οχάϊο. Ο Άντριαν Πέιν βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης (15/1) στην Ελλάδα, προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα του Ρικ Πιτίνο και να ξεκινήσει άμεσα τις προπονήσεις με τους "πράσινους".

Οι πρώτες δηλώσεις

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο και στις πρώτες δηλώσεις που πραγματοποίησε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "Τριφυλλιού", φρόντισε να τονίσει σχεδόν σε κάθε του πρόταση, το πόσο πολύ ενθουσιασμένος είναι που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου θα έχει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τους παλιούς του συμπαίκτες, αλλά και ταυτόχρονα, να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων προπονητών παγκοσμίως, τον οποίο όπως τόνισε, όλοι σέβονται και εκτιμούν, ιδιαίτερα στο NBA, εκεί δηλαδή που ο Ρικ Πιτίνο, έγινε θρύλος και αποτελεί μέλος του εκλεκτού κλαμπ των ανθρώπων που έχουν την τιμή και τον προνόμιο, να ανήκουν στο Hall of Fame!
Όσο για τη καλή σχέση που έχει αναπτύξει από πέρυσι κιόλας, με τους φίλους του "Τριφυλλιού" και το θερμό καλωσόρισμα που αυτοί του επιφύλαξαν μέσω μηνυμάτων στα social media, ο υψηλόσωμος σέντερ είπε για ακόμα μια φορά, πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα παίξει γι' αυτούς ξανά, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο και τους ευχαρίστησε θερμά για την αγάπη που του δείχνουν.

Διαβάστε πιο αναλυτικά τις σημαντικότερες δηλώσεις του νέου 4-5αριού του "Εξάστερου":

<<Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γύρισα και θα αγωνιστώ με την ομάδα. Γνωρίζω ήδη την μισή ομάδα, αφού ήμουν και πέρυσι εδώ. Έχω την εμπειρία, οπότε θα χτίσω πάνω σε αυτήν.
Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι θρύλος και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του. Είναι παθιασμένος και σκληρός προπονητής και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ.
'Εχω ενθουσιαστεί με τους φιλάθλους. Μου δείχνουν τη στήριξη τους μέσα από τα social media.
Δέχθηκα σπουδαία μηνύματα, ήταν πολύ ωραίο. Σας ευχαριστώ.>>





Η ανακοίνωση και το παρελθόν

Η 
ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε την επιστροφή του Άντριαν Πέιν (13/1/19) και την ένταξη του στην ομάδα των "πράσινων", τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Αμερικανός center/power forward, αγωνίζεται με την ίδια ικανότητα και ευκολία, στις θέσεις «4», «5» και του αρέσει να παίζει κοντά, ή μέσα στη ρακέτα του αντιπάλου.
Ο Πέιν είχε αποκτηθεί για πρώτη φορά από τον Παναθηναϊκό, πέρυσι στις 5 Φεβρουαρίου, για το δεύτερο μισό της αγωνιστικής σεζόν 2017-2018, όταν και ήρθε προκειμένου να καλύψει το κενό που υπήρχε στη θέση 
«5», ως αθλητικός ψηλός για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Παρότι όμως η άφιξη του προμήνυε και ότι θα πάρει θέση βασικού σε όλες τις διοργανώσεις, ο Καταλανός τεχνικός τον χρησιμοποίησε μόνο για τη Euroleague, όπου πραγματοποίησε 12 εμφανίσεις και είχε μέσο όρο ανά παιχνίδι, 4,8 πόντους και 2,8 ριμπάουντ. Ο Άντριαν πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του, στον αγώνα απέναντι στην Βαλένθια, όταν και σκόραρε σε 17 λεπτά συμμετοχής, 12 πόντους και "μάζεψε" 8 ριμπάουντ! Ωστόσο στη συνέχεια, τα στατιστικά του δεν ήταν παρόμοια και απόδοση του άρχισε να πέφτει. Ο προπονητής του, αν και δεν είχε πιο αξιόπιστες λύσεις (και αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο αποφάσισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να φέρει τον Πέιν στον "Εξάστερο"), δεν τον εμπιστευόταν και προτιμούσε να τον περνάει στα παιχνίδια, μόνο ως αλλαγή. Πρώτη φορά που κατάφερε να ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα ο Αμερικανός, ήταν στο τελευταίο παιχνίδι της regular season για τη Euroleague, απέναντι στην Ολύμπια Μιλάνο. Ο Άντριαν Πέιν τελείωσε τη regular season μετρώντας 3,5 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σε μόλις 8 ματς που έπαιξε.

Αναλυτικός πίνακας στατιστικών:

Euroleague


YearTeamGPGSMPGFG%3P%FT%RPGAPGSPGBPGPPGPIR
2017–18Panathinaikos1219.5.579.000.5422.80.20.30.34.84.2
Career1219.5.579.000.5422.80.20.30.34.84.2

Η πρόκληση και η 2η ευκαιρία
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Άντριαν Πέιν θα αγωνίζεται με τα χρώματα του "Τριφυλλιού". Σε αυτή τη "θητεία" του με τους "πράσινους", ο Αμερικανός, είναι "καταδικασμένος" να επιτύχει! Τι εννοούμε; ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ και ακόμα περισσότερο απ' όσο έχει τον Κίλπατρικ για παράδειγμα, ο οποίος επίσης ήρθε κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αποτελεί μεγάλη μεταγραφή και μένει να αποδείξει, εάν μπορεί να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του "Εξάστερου", οι οποίοι πιστεύουν πως ο Αμερικάνος γκαρντ, θα βοηθήσει την ομάδα του Πιτίνο, αλλά και θα τη "συμμαζέψει" αγωνιστικά, μαζί με τον Νικ Καλάθη.

Ο Πέιν έρχεται ως ο σέντερ που θα αρχίσει να μαζεύει τα ριμπάουντ στο γήπεδο και θα προσδώσει στην ''αεροπορία'' των "πράσινων", το αθλητικό στοιχείο που της λείπει και την κάνει ευάλωτη, απέναντι σε όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίζει, τόσο εντός ΟΑΚΑ, όσο και εκτός έδρας. Σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τονίζει το μεγάλο και (μέχρι στιγμής) άλυτο πρόβλημα της ομάδας του. Εκτός από τα χαμένα ριμπάουντ, αναφέρει συνεχώς το γεγονός, πως οι παίκτες του δεν είναι δυνατά κορμιά και γι' αυτό χάνουν σχετικά εύκολα, σχεδόν όλες τις διεκδικήσιμες και "σκληρές" φάσεις του αγώνα, είτε ως αμυνόμενοι, είτε όταν βρίσκονται στην επίθεση. Αυτό το πρόβλημα λοιπόν, καλείται τώρα να λύσει όσο γίνεται και το συντομότερο δυνατόν, ο Άντριαν Πέιν που με το που βρει ρυθμό και πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, για την επιθετική γραμμή του "Τριφυλλιού".
Αυτό θα συμβεί είτε με συνεργασίες μαζί με τους γκαρντ του Παναθηναϊκού, προσφέροντας παράλληλα και μπόλικο θέαμα... είτε κυνηγώντας τα ριμπάουντ, ανανεώνοντας την επίθεση της ομάδας του, ή ανακόπτοντας αυτή των αντιπάλων του.
Όπως και να έχει, το βάρος που πέφτει πάνω στον Αμερικανό, είναι σίγουρα πολύ μεγάλο. Δεν είναι όμως για να ακριβολογούμε, σε καμία περίπτωση, μεγαλύτερο από το βάρος της φανέλας που θα φοράει. Στα γιγάντια χέρια του κρίνεται το να πετύχει, βοηθώντας τον "Εξάστερο" να βγει από το τέλμα που έχει χωθεί και να γίνει ο ηγέτης στην επίθεση, που λείπει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Αν τα καταφέρει, θα έρθει και η σίγουρη ανταπόδοση από τη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με πρόταση ανανέωσης στο συμβόλαιο του παίκτη και πιθανότατα, περισσότερες απολαβές. Αν όμως όχι, τότε θα απογοητεύσει τους χιλιάδες φίλους του "Τριφυλλιού" που πιστεύουν σε αυτόν, άλλα και τον ίδιο του τον εαυτό για ακόμα μια φορά, μιας και μετά τα σαλόνια του NBA, (με εξαίρεση τη πρώτη του μεταγραφή στους "πράσινους"), δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί σε μια ομάδα τοπ επιπέδου και δη ανταγωνιστική. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ και αυτό να βγει μέσα στο γήπεδο. Μαχητής της ζωής είναι και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές αυτό, προσπαθώντας συνεχώς να παίξει μπάσκετ κορυφαίου επιπέδου, έπειτα από συνεχείς και δύσκολους τραυματισμούς. Μένει το να αποδείξει (στον εαυτό του κυρίως) αν μπορεί να παραμείνει σταθερά σε γρήγορους ρυθμούς και να θέσει τον πήχη για τον εαυτό του, σε υψηλά επίπεδα! Εφόσον δεν συμβεί αυτό, ο Αμερικανός power forward από το Οχάϊο, θα μπει ξανά στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψει για ακόμα μια παράξενη και κατώτερου επιπέδου λίγκα (όπως οι ασιατικές), μη καταφέρνοντας να κάνει το βήμα παραπάνω, για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων και τα πιο ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα του κόσμου.
Εμείς να ευχηθούμε στον Άντριαν Πέιν να πετύχει, γιατί αν προσπαθήσει, σίγουρα το αξίζει.
Εάν είναι υγιής και δουλέψει σκληρά, τότε τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του, της οποίας το μέλλον, πλέον κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την απόδοση και τη βοήθεια που θα μπορέσει να της προσφέρει, ο 25χρονος Αμερικανός.

Υ.Γ: Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχουν μία φράση που τους χαρακτηρίζει...
<<No Pain, No Gain>>. Ο Άντριαν ξέρει τι πρέπει να κάνει και αν το κάνει, θα πετύχει!
Φτάνει μόνο να τον βοηθήσουμε κι εμείς, οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι, ούτως ώστε να μην βάλουμε στο δρόμο του παίκτη, ακόμα περισσότερα εμπόδια, απ' όσα ήδη έχει να υπερπηδήσει.


Θεοδόσης Βαδιάκας

πηγή εικόνας-βίντεο: paobc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου