Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Βάλτε τέλος στην ατιμωρησία των "δυνατών"

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Το σωματείο του Πειραιά χαίρει ακραίας, αδικαιολόγητης και παράλογα ανεξήγητης ασυλίας και ασυδοσίας! Τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ όπως θα έπρεπε και δεν έχει πληρώσει πρόστιμα, ούτε κατά το 1/10 από όσα έχουν υποχρεωθεί ή και εξαναγκαστεί να πληρώσουν, οι αντίπαλοι του.
Συνένοχοι σε αυτό το κραυγαλέο και εριστικό έγκλημα, είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, από την ΚΕΔ, την ΕΠΟ, την εκάστοτε Λίγκα-διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος, έως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του τόπου, αυτές της διαπλοκής, της διαφθοράς και της καταστροφής!
Για εκατομμυριοστή φορά και μάλιστα με ακόμα μια εξόφθαλμη πρόκληση "δύο μέτρων και δύο σταθμών" της α(θ)λητικής "δικαιοσύνης", το αιώνια ευνοημένο σωματείο του σάπιου συστήματος, γλύτωσε με  "ποινή" χάδι, για τα έκτροπα και τις ζημιές που προκάλεσαν οι χούλιγκαν του, σε αγώνες τόσο για το κύπελλο Ελλάδας, όσο και για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Υπενθυμίζουμε ότι για μικρότερης έντασης και έκτασης επεισόδια φέτος, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με - 3 βαθμούς! Ενώ όλοι θυμόμαστε τη θεατρική παράσταση που έδωσε ο Ίβιτς στη Λεωφόρο, για την οποία ο Παναθηναϊκός, δέχθηκε την ακραία τιμωρία των - 6 βαθμών, για τη ρίψη ενός άδειου κουτιού μπύρας! Το οποίο κακώς φυσικά έπεσε στον αντίπαλο προπονητή (δε το συζητάμε αυτό), όμως ότι ακολούθησε, ήταν ένα καλοστημένο και οργανωμένο show των φιλοξενούμενων, ώστε να πάρουν το παιχνίδι, με το μοναδικό τρόπο που μπορούσαν, δηλαδή στα χαρτιά. Όπως βέβαια θυμόμαστε και τις αδικαιολόγητες, άδικες και εξωφρενικές ποινές που ρίχνει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ εναντίον του Τριφυλλιού, κάθε εβδομάδα και έπειτα από κάθε αγώνα, για υβριστικά συνθήματα και άναμμα πυρσών (χωρίς αυτοί να πέφτουν μέσα στο γήπεδο), ενώ φυσικά τα αρμόδια όργανα που στη καταστροφή της Κρήτης και του Παμπελοποννησιακού σταδίου, δεν είδαν τίποτα... πολλές φορές τιμωρούν τους φίλους του Παναθηναϊκού, απλά και μόνο για την φυσική παρουσία τους στο γήπεδο! Χωρίς καμία υπερβολή, αυτό συμβαίνει!
Πλέον βλέπουμε απροκάλυπτα τη συστηματική εύνοια του ΠΑΟΚ και του ΟΣΦΠ και στον πειθαρχικό τομέα και το δικαστικό κομμάτι αυτού, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προκλητικές τιμωρίες, εις βάρος όλων των ομάδων που δεν ανήκουν στην ανίερη συμμαχία τους!

Το σκεπτικό της απόφασης ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ήταν το εξής:
«Συνακόλουθα, η ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ» πρέπει να κηρυχθεί πειθαρχικά ελεγκτέα ως προς τα ανωτέρω αναλυτικά περιγραφέντα περιστατικά της πρόκλησης επεισοδίου, που ξεκίνησε από την κερκίδα των φιλάθλων της ομάδας της, και επεκτάθηκε και στην έξοδο της εν λόγω κερκίδας, ήτοι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, χωρίς όμως να αποδειχθεί η σύνδεσή του με βιαιοπραγίες κατά προσώπων». 
ΕΜΕΤΟΣ δηλαδή και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Ο ΟΣΦΠ κλήθηκε σε απολογία με διαφορετικό άρθρο από αυτό που "τιμωρήθηκε" τελικώς!

Ο Ολυμπιακός αν και είχε κληθεί σε απολογία (εξαιτίας όλων όσων συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Παναχαϊκής και των "ερυθρόλευκων") με το άρθρο {15, 4β} του πειθαρχικού κώδικα, για επεισόδια με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Τελικά τιμωρήθηκε με το άρθρο {15, 4α} του Πειθαρχικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπεται πρόστιμο 20.000-100.000 ευρώ, για επεισόδια που δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες ή φθορές ιδιοκτησίας.
Η Επιτροπή δεν δέχτηκε την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, η οποία κάνει λόγο για σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου, επειδή το περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του! Υπενθυμίζουμε ότι πήγε άνθρωπος στο  νοσοκομείο, ο οποίος έχει κάνει γνωστό το ονοματεπώνυμο του και τα στοιχεία του! Η επιτροπή υποστηρίζει δε, ότι από τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας, δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες. Να σημειώσουμε ότι ο παρατηρητής του αγώνα Αχιλλέας Γεωργακάκης, κάνει λόγο για ένταση στη Θύρα 3 και η ΕΛ.ΑΣ για ρίψεις αντικειμένων, από οπαδούς του Ολυμπιακού προς την Αστυνομία. Απ' ότι φαίνεται όμως, η πειθαρχική επιτροπή της "Super League", τη ρίψη αντικειμένων σε αυτή την περίπτωση δεν την θεωρεί βιαιοπραγία. Σε αντίθεση με την απόφαση που είχε πάρει η ίδια, τιμωρώντας την ΑΕΚ με αφαίρεση τριών βαθμών, για ακριβώς ίδια περίπτωση, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα δεν λαμβάνει υπόψη τις εκτεταμένες φθορές στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, παρότι όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη, είδε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο της καταστρεπτικής μανίας και το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν σε ξένη ιδιοκτησία, οι οπαδοί των "ερυθρόλευκων".

Εν συντομία:
Το Παμπελοποννησιακό στάδιο έγινε γης μαδιάμ, υπήρξε τραυματίας οπαδός, πραγματοποιήθηκαν μάχες με την Αστυνομία και έγιναν μεγάλης έκτασης καταστροφές στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενώ το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά, λόγω των δακρυγόνων που έπεφταν. Η Πειθαρχική επιτροπή λοιπόν, τα ζύγισε όλα αυτά και έκρινε ότι κοστολογούνται μόλις στα 60.000 ευρώ...
Με αυτό το τρόπο, οι πειραιώτες γλύτωσαν ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ, την αφαίρεση των τριών βαθμών.
ΤΡΑΓΙΚΟ το σκεπτικό, που θυμίζει εποχές ΕΠΑΕ, όταν συνταξιούχοι δικηγόροι διορίζονταν εν μία νυκτί "δικαστές". Μιλάμε για την απόλυτη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των γεγονότων από τη "δικαιοσύνη" και την απόλυτη υιοθέτηση της τακτικής "με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω", με μόνο στόχο να βγει "λάδι", η μονίμως ευνοημένη ομάδα του Λιμανιού. Το γεγονός πως οι δικαστές λένε ότι δεν υπάρχει τραυματισμός, επειδή ο παρατηρητής μίλησε αόριστα, αποτελεί ομολογία γιγαντιαίου  σκανδάλου! Επίσης μάθαμε ότι το να πετάς αντικείμενα στους αστυνομικούς δεν είναι βιαιοπραγία. Άρα οι Αεκτζήδες που τιμωρήθηκαν για βιαιοπραγία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο... επιτέθηκαν με μαχαίρια, όπλα και βόμβες στα ΜΑΤ, κάτι που εμείς δε μάθαμε ποτέ, έτσι;;; ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ και ξερνάει ταυτόχρονα. Ξερνάει με το βόθρο του παρακράτους και της παραγκοκρατίας που ξεχειλίζει και ακόμα καλά κρατεί, ελέω της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή η επιλεκτική και μονομερής επιβολή τιμωριών από την αθλητική "δικαιοσύνη", αποτελεί ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΤΡΟΠΗ, καθώς παραβλέπει προκλητικά το δεδικασμένο αφαίρεσης βαθμών σε άλλες ομάδες, για παρόμοια ή μικρότερης έκτασης και έντασης επεισόδια, δημιουργώντας την ίδια στιγμή ένα νέο δεδικασμένο σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, από το οποίο θα αθωωθούν ξανά, ότι φασαρίες και να προκαλέσουν οι οπαδοί τους, χρησιμοποιώντας παρόμοια αστεία επιχειρηματολογία.

Σκάνδαλο και στην απόφαση για τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι των "αιωνίων".
Άναψαν 250 πυρσοί. Έσκασαν 30 κροτίδες. Υπήρξε 10 λεπτά καθυστέρηση για την έναρξη του αγώνα και παρεμπόδιση ομαλής διεξαγωγής του στα τελευταία 5 λεπτά, λόγω κακής ορατότητας, εξαιτίας των πυρσών και των καπνογόνων που άναψαν εκ νέου οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Για όλα τα παραπάνω, επιβλήθηκε "πρόστιμο" των 25.000 ευρώ! Όσα δηλαδή πληρώνει ο ΠΑΟ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, για απλά συνθήματα! Έτσι για να γίνει μια απλή, αλλά ουσιαστική σύγκριση...

Ενώ όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, μετά το τέλος του παιχνιδιού και έξω από το γήπεδο, περίπου 100 χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν στο περιπολικό που συνόδευε το πούλμαν της ομάδας τους, πετώντας βόμβες μολότοφ! Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να προκληθούν ζημιές στο περιπολικό και τραυματισμός ενός από τους αστυνομικούς, που επέβαιναν μέσα στο όχημα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό επίσης, το σωματείο του Πειραιά δεν κλήθηκε καν σε απολογία! Καθώς άκουσον άκουσον, όπως συνέβη και στα επεισόδια του αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης, για το Κύπελλο Ελλάδας (οι οπαδοί του "δικέφαλου" έσπασαν ένα περιπολικό, λίγο έξω από το γήπεδο), θεωρείται ότι και τα δύο συμβάντα έγιναν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και σε χώρο ευθύνης που δεν είναι της γηπεδούχου ΠΑΕ, ενώ συνεκτιμάται το γεγονός, ότι η ώρα που έγιναν τα εν λόγω επεισόδια, ήταν μετά την αποχώρηση των ομάδων, λίγο αργότερα από τις 23.00 πιο συγκεκριμένα και συνεπώς γι αυτό το λόγο, δεν υπάρχει (και πάλι) καμία απολύτως ευθύνη τόσο για τους "ασπρόμαυρους", όσο και για τους "ερυθρόλευκους"!

Συνεχής εριστική εύνοια του ΠΑΟΚ και του ΟΣΦΠ.

Από τους 3 μεγάλους διεκδικητές του Πρωταθλήματος, που οι οπαδοί τους έχουν δημιουργήσει επεισόδια φέτος, μόνο η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών.
Τόσο η "ΘΥΡΑ 4" όσο και η "ΘΥΡΑ  7", προκάλεσαν επεισόδια έξω από το γήπεδο, αλλά μόνο η "ΘΥΡΑ 21" τιμωρήθηκε, επειδή  «ο περιβάλλων χώρος του ΟΑΚΑ, είναι μεγαλύτερος από των άλλων γηπέδων»... αστειότητες και γελοιότητες "κύριοι".
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην Πάτρα, όπως το ίδιο έκαναν και στη Κρήτη (παιχνίδι απέναντι στον Όφη), ενώ στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπέπεσαν σε ουκ ολίγα σοβαρά πειθαρχικά και νομικά παραπτώματα. Οι υπεύθυνοι της αθλητικής "δικαιοσύνης" όμως, τους αφήνουν ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ, σχεδόν ατιμώρητους! Συγκριτικά με οπαδούς των άλλων ομάδων μάλιστα, τους αφήνουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ! 
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδα ευθείας βολής, σε αντίπαλη κερκίδα (κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη), έβαλαν φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας (ματς κυπέλλου κόντρα στον Άρη) αλλά και πάλι... όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αντέδρασαν σαν να μη συνέβη τίποτα! Καμιά τιμωρία και σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Η ΑΕΚ είναι η μόνη που τιμωρήθηκε σωστά  με -3 βαθμούς, για επεισόδια που έγιναν στο ημίχρονο του ντέρμπι "ΑΕΚ vs ΟΣΦΠ", τα οποία βέβαια, δεν επηρέαζαν καθόλου, τα όσα συνέβαιναν εντός αγωνιστικού χώρου.
Ενώ ο Παναθηναϊκός, κυριολεκτικά κάθε εβδομάδα, καλείται από τα όργανα της ΕΠΟ και της Λίγκας, να λογοδοτεί συνεχώς και τιμωρείται με πολύ βαριά πρόστιμα, αξίας δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για υβριστικά συνθήματα και για άδεια πλαστικά μπουκαλάκια νερό, που πέφτουν μέσα στον στίβο!Ο ορισμός της ΝΤΡΟΠΗΣ, της ΑΗΔΙΑΣ, της ΞΕΥΤΙΛΑΣ, της ΣΑΠΙΛΑΣ και της ΑΔΙΚΙΑΣ, που έχουν συντελέσει στην ολοκληρωτική εξαγορά, όλου του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος!

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση ανά τα χρόνια και με την κατάντια στην οποία έχουν επέλθει όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό, καλό θα ήταν μετά τους ξένους διαιτητές (απόλυτα πετυχημένο πείραμα μέχρι στιγμής), να φέρουμε και ξένες νομοθεσίες, μαζί με ξένους δικαστές! Μήπως έτσι αποκτήσουμε ισότητα επιτέλους, τόσο στον πειθαρχικό τομέα, όσο και στις δικαστικές αποφάσεις! Αν και για να μπορέσουμε να ισχυριστούμε στην Ελλάδα και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι αποδίδεται πραγματική δικαιοσύνη... θα πρέπει να γίνει επιστροφή των τίτλων από το 1996 και μετά, στην εκάστοτε ομάδα που τερμάτιζε δεύτερη στο πρωτάθλημα και της έκλεβε τους κόπους, τον ιδρώτα και την προσπάθεια της, όλο το σύστημα της ''ερυθρόλευκης'' παράγκας. Παράλληλα θα έπρεπε να γίνει μια σειρά από μηνύσεις, εναντίον του Ολυμπιακού και των προέδρων του, για διαφυγόντα κέρδη. Ενώ καλό είναι να τονίσουμε, πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα συνέβαιναν αυτά τα εγκλήματα από ένα σωματείο και υπήρχαν μάλιστα τρανταχτές αποδείξεις γι' αυτά, τότε το εν λόγω σωματείο θα τιμωρούταν παραδειγματικά και θα έπεφτε στην ερασιτεχνική κατηγορία πρωταθλημάτων, ξεκινώντας πάλι από την αρχή, μήπως και καταφέρει με αυτό το τρόπο, να ξεπλύνει το αμαρτωλό και σάπιο παρελθόν του. Στην Ελλάδα όμως, κάτι τέτοιο αποτελεί μια ακραία ουτοπική φαντασίωση, εμάς των ρομαντικών...

Υ.Γ: Ακόμα περιμένουμε την έστω τυπική κλήση του Ολυμπιακού, για όσα αίσχη έκαναν οι ούγκανοι χούλιγκαν του, εκτός του γηπέδου, στον αγώνα εναντίον του Όφη, έξω από το "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Η δικαιοσύνη στην δύσμοιρη Ελλαδίτσα μας, είναι βασανισμένη, σαπισμένη, ρημαγμένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου