Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!


Panathinaikos B.C (90) vs (83) Olympiacos B.C

Ακόμα ένα "πράσινο" πάρτι στήθηκε στο ΟΑΚΑ, με επίτιμους καλεσμένους τους "ερυθρόλευκους". Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε για την 6η αγωνιστική της Euroleague, τον αιώνιο αντίπαλο του και αγαπημένο του "πελάτη". Για ένα ακόμα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, μίλησε ο πολλάκις  αποδεδειγμένα, πανίσχυρος νόμος του ΟΑΚΑ! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φρόντισαν από νωρίς  να φτιάξουν το κατάλληλο κλίμα για τον αγώνα και να μπουν και οι ίδιοι στην εξίσωση του παιχνιδιού, όπως άλλωστε γίνεται πάντα σε αυτά τα ματς.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από 3 νίκες και 2 ήττες. Με τη λήξη αυτού, στη βαθμολογία που διαμορφώθηκε, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στη τέταρτη θέση της regular season, με 4 νίκες και 2 ήττες, ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε στην όγδοη θέση, με 3 νίκες και 3 ήττες.Οι "πράσινοι" με την τεράστια ώθηση που έπαιρναν από τον κόσμο τους, ξεκίνησαν με ενθουσιασμό τον αγώνα. Στη συνέχεια όμως έπαιζαν νευρικά και το παιχνίδι τους έγινε νωθρό και προβλέψιμο. Έκαναν αρκετά λάθη και είχαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Έμειναν πίσω στο σκορ με 41-48 όντας εκνευρισμένοι από την κακή εικόνα που παρουσίαζαν, αλλά και από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, κατόρθωσαν με μπροστάρη τον Αντετοκούνμπο, αρχικά να γυρίσουν το ματς υπέρ τους και στη συνέχεια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον θετικότατο Λεκαβίτσιους, να πάρουν και τη διαφορά στο σκορ, όπου στο τέλος αυτή έμελλε να είναι, της τάξεως των 13 πόντων. Κάνοντας πολύ μεστό και οργανωμένο παιχνίδι, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα, πολύ όμορφο, εξαιρετικό και εντυπωσιακό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε ολοκληρωτικά του αιωνίου αντιπάλου του, από το τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι το τέλος του αγώνα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί το πόσο έντονα έζησε το ματς, ως παίκτης του Τριφυλλιού πλέον, ο πρώην "ερυθρόλευκος" Παπαπέτρου.
Με το που πέρασαν μπροστά στο σκορ, οι "πράσινοι" έμοιαζαν  ασταμάτητοι, καθώς οι παίκτες του ΟΣΦΠ, λόγω και της εξαιρετικά καυτής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού οι μόνος παίκτης που προσπαθούσε να παίξει από τους "ερυθρόλευκους", ήταν ο Πρίντεζης. Ακόμα και ο Τίμα που είχε πετύχει 5 τρίποντα (τα 4 στο πρώτο ημίχρονο), πληγώνοντας την αμυντική τακτική των γηπεδούχων (μέχρι εκείνο το σημείο), δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, σίγησε εντελώς. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έβγαζε άμυνες με όλους τους παίκτες του και έβρισκε επιθέσεις ακόμα και από τον (για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος) μέτριο έως κακό Γκίστ. Ο οποίος μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα, δεν είχε φανεί καθόλου μέσα στο γήπεδο, όμως οι προσπάθειες του μετά το πρώτο καλάθι που πέτυχε, ήταν μια ακόμα προσθήκη, στην επιβεβαίωση της απόλυτης κυριαρχίας του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.


Ο Παναθηναϊκός είναι λες και φτιάχνει ομάδα, για να κερδίζει μόνο τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο. Απέναντι στον αγαπημένο του αντίπαλο, συνέχεια κάνει ΠΑΡΤΙ!

Βλέπουν "ερυθρόλευκα" οι παίκτες του Πασκουάλ και τρελαίνονται, σεληνιάζονται!
Ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής των "πράσινων", μετά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όπου δεν είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου του, ( οι γηπεδούχοι είχαν 2 ασίστ, 5 λάθη και είχαν χάσει τα περισσότερα ριμπάουντ στη ρακέτα τους), έχανε στη σκακιέρα της προπονητικής από τον Μπλάτ. Ξύπνησε όμως στα δύο τελευταία δεκάλεπτα του αγώνα, παρέδωσε ρεσιτάλ προπονητικής και διαχείρισης του παιχνιδιού, κάνοντας απόλυτα σωστές κινήσεις, εγκλωβίζοντας με τη τακτική του, τα επιθετικά συστήματα των φιλοξενούμενων. Κατατρόπωσε τον αντίπαλο προπονητή στο δεύτερο μισό και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος, ότι για ακόμα μια φορά (στο παρελθόν ο Καταλανός έχει κερδίσει άλλες 7 φορές τον Ισραηλινό και έχει χάσει μόλις 1)  του πήρε το σκάλπ! Ο Μπλάτ που στην αρχή του πήγαινε το παιχνίδι, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" εκτελούσαν τρίποντα και έπαιρναν εύκολους πόντους, λόγω των επιθετικών ριμπάουντ που κέρδιζαν στον αέρα, αλλά και εκμεταλλευόμενοι τον εκνευρισμό που είχε δημιουργηθεί στους αντιπάλους τους. Στην επανάληψη δεν είχε καμία απολύτως απάντηση, στην άψογη αμυντική ενέργεια που έβγαζε ο Παναθηναϊκός, με οδηγητή των Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος άλλαξε άρδην μόνος του το ματς (μέσα στο παρκέ), αφού με την απίστευτη ενέργεια που έβγαζε στην άμυνα και σε συνδυασμό με το αστείρευτο και αξιοζήλευτο πάθος του, λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός της "πράσινης" αντεπίθεσης! Οι ερυθρόλευκοι δε μπορούσαν με τίποτα να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι ενέργειας, πάθους και θέλησης που ξεκίνησε από την ασφυκτική άμυνα και το ασταμάτητο πρέσινγκ του Αντετοκούνμπο και το οποίο κατέληξε να είναι, το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιθετική γραμμή κρούσης, της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Μετά από οργανωμένη και εξαιρετική αμυντική προσήλωση, η οποία μετουσιώθηκε σε σιγουριά και στον επιθετικό τομέα των "πρασίνων", ο Παναθηναϊκός οργάνωσε πολύ έξυπνες, πολύ συγκεντρωμένες και ''to the point'' επιθέσεις προς το αντίπαλο καλάθι, τόσο μέσα, όσο και έξω από τη ρακέτα. Αυτό συνέβαινε είτε από τις κλασικές ευφυέστατες ασίστ του Νικ Καλάθη προς τους συμπαίκτες του, είτε από σουτ πίσω από τα "6,25" με αβίαστα τρίποντα, είτε από προσωπικές ενέργειες σε ''man to man'' παιχνίδι των παικτών του Παναθηναϊκού, απέναντι στην πολλή light και ανήμπορη να αντιδράσει, άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο δια ταύτα:

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πιο δυνατά και προσηλωμένοι στο παιχνίδι. Νόμισαν όμως ότι ο αγώνας τελειώνει στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και έπειτα, ήταν σαν οι περισσότεροι από αυτούς, να μη βγήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους, ήταν ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης. Ο πρώτος λόγω της αυταπάρνησης που έδειχνε, όντας ο μόνος που έπαιρνε προσπάθειες στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού από τους πειραιώτες. Ενώ ο δεύτερος, αποτέλεσε  μακράν τον πιο αρνητικό παράγοντα των "ερυθρόλευκων", για ακόμα ένα ντέρμπι αιωνίων, αφού δε προσέφερε σε καμία περίπτωση, πόντους, ασίστ και ηρεμία στην ομάδα του, τουναντίον μάλιστα, αποβλήθηκε με 5 φάουλ, στα μέσα της 4ης περιόδου. Ο Μπλάτ από την άλλη, στην αρχή του αγώνα φάνηκε διαβασμένος για το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο όμως, έχασε κατακράτος την μονομαχία των δύο πάγκων.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, ξεκίνησε άσχημα στον αγώνα και όλα πήγαιναν στραβά. Πολλά αβίαστα λάθη, πάρα πολλά άστοχα τρίποντα, συνεχόμενα χαμένα ριμπάουντ, έλλειψη πλάνου και τακτικής στον αγωνιστικό χώρο, γκρίνια από όλους (παίκτες, προπονητή, κερκίδα), η οποία αντανακλούσε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όλα αυτά μέχρι να ξαναβγούν οι ομάδες στο γήπεδο, για το δεύτερο ημίχρονο. Λογικά στα αποδυτήρια θα έριξε "γκάζια" ο Πασκουάλ στους παίκτες του και θα τους αφύπνισε.
-ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ-
Αυτός όμως που άλλαξε το παιχνίδι και για εμένα ήταν ο MVP του αγώνα, ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στην "εφηβική" οπτική με την οποία αντιμετώπιζε το παιχνίδι, στη τρέλα, το ατελείωτο πάθος και την ακαταμάχητη ενέργεια του, ο Παναθηναϊκός στήριξε τις βάσεις για να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεση του και να πάρει το ματς.
Ο Θανάσης το γύρισε και ο Λεκαβίτσιους το τελείωσε! Αφού ο Λιθουανός, αποτέλεσε μαζί με τον Έλληνα αμυντικό, τον παίκτη κλειδί για να χτυπήσουν οι ¨πράσινοι¨, την άμυνα των "ερυθρόλευκων". Αρχικά με τα τρίποντα του μείωσε τη διαφορά. Εν συνεχεία όταν πλησίασε ο Ολυμπιακός στο σκορ, φρόντισε να τη κρατήσει σε επίπεδα ασφαλείας για τους "πράσινους". Ενώ το τελικό χτύπημα, το έδωσε με τρίποντο του λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, όταν και αύξησε το δείκτη του σκορ στους 11 πόντους, πριν έρθει ο Γκίστ και με λέι απ, διαμορφώσει το τελικό 90-83 για το Τριφύλλι.
-Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ-
Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έκανε σωστές επιλογές στην αρχή του παιχνιδιού, ενώ έβλεπε τους παίκτες του να έχουν αστάθεια και να μη τους βγαίνει τίποτα από όσα προσπαθούσαν. Ωστόσο στο τέλος του ημιχρόνου, η διαφορά ήταν μόλις στους 7 πόντους. Στο κακό διάστημα δηλαδή του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός δε κατόρθωσε να κτίσει μια διαφορά ασφαλείας και αυτό το πλήρωσε με εκκωφαντικό τρόπο, στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Πασκουάλ έστησε όπως έπρεπε την ομάδα του, που έβγαζε άμυνες με μπροστάρη τον Αντετοκούνμπο και φαινόταν πλέον, ότι είχε ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι της και πολύ καλή οργάνωση στον επιθετικό τομέα. Ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Καλάθης πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήταν από τους διακριθέντες του ντέρμπι. Το -7 με τη πρέπουσα τακτική και το άριστο κοουτσάρισμα από τον πάγκο, έγινε αρχικά +7 για τους ''πράσινους'' και στο τέλος του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε πανάξια, δικαιότατα και απόλυτα φυσιολογικά μια εμφατική νίκη, συντρίβοντας τον αιώνιο αντίπαλο του, ο οποίος υπέστη αγωνιστική πανωλεθρία, με 13 πόντους!

{Το βλέμμα του Πρίντεζη για τον τρομερά παθιασμένο και τρελαμένο MVP του αγώνα, τα λέει όλα!}



Επόμενο παιχνίδι για τον <<Εξάστερο>>, μέσα στο Sinan Erdem στη Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Ανατόλου Εφές.
Για την ίδια αγωνιστική, οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται στο ΣΕΦ, τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα.
Δύο δύσκολα παιχνίδια και για τις δυο ελληνικές ομάδες. Ελληνοτουρκικές "κόντρες", οι οποίες θα έχουν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον και που οι 4 αντίπαλοι, θα κυνηγήσουν σίγουρα τη νίκη. Από την άλλη βέβαια, δε μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό κριτήριο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα τους, για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, σε αυτό τον μαραθώνιο αγώνων και της φετινής Euroleague.


Οι αρχικές πεντάδες: 

Παναθηναϊκός: Καλάθης, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Τόμας, Λάσμε
Ολυμπιακός: Σπανούλης, Τίμα, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ

Τα δεκάλεπτα:
 21-23, 41-48, 67-62, 93-80

Τα επίσημα στατιστικά των δύο ομάδων: 





Τα στιγμιότυπα από τον αγώνα:




Υ.Γ: #LoveTheGame #UltraPassion #MVP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου