Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Άρης vs ΠΑΟΚ 1-2. Τσάμπα ήττα για τους "κιτρινόμαυρους" και συνέχεια στο σερί νικών, για τον Δικέφαλο του Βορρά.


Ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης στο Χαριλάου, σε ένα κατάμεστο και γιορτινό "Κλεάνθης Βικελίδης", το οποίο φοράει τα καλά του, για να υποδεχθεί ο Άρης, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, τον άσπονδο συμπολίτη του.

Το ντέρμπι μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων πάντως, είχε ξεκινήσει από τη προηγούμενη νύχτα. Οπαδοί των δύο ομάδων, είχαν κλείσει ραντεβού για "ξύλο", κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αλλά ευτυχώς με την έγκαιρη και έγκυρη επέμβαση της αστυνομίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Οι αστυνομικοί, πήραν πρέφα τη συνάντηση των χούλιγκαν και έπραξαν τα μέγιστα, ώστε αυτή, να μη μπορέσει να πραγματοποιηθεί! Έτσι κι έγινε. Οι οπαδοί των δύο ομάδων, δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια και το μόνο που αναφέρθηκε από αυτόπτες μάρτυρες, ως βίαιο περιστατικό, ήταν η φωτιά που έβαλαν, πάνω σε ένα μηχανάκι, 40 περίπου οπαδοί των "κιτρινόμαυρων", που είχαν μαζευτεί στον εσωτερικό χώρο και το προαύλιο του Πανεπιστημίου.
Ευτυχώς όμως, τίποτα περαιτέρω.


Στην αγωνιστική δράση και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος τώρα...

Η εντεκάδα και οι συνθέσεις, των δύο αντιπάλων:

ΑΡΗΣ
Προπονητής: Πάκο Ερέρα

Τερματοφύλακας: Κουέστα.
Αμυντικοί: Τζανακάκης, Βέλεθ-(24' Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος.
Μέσοι: Μπάσα-(53' Ματίγια), Σιώπης, Γκάμα, Γκαρσία.
Επιθετικοί: Ντιγκινί, Γιουνές-(71' Ναζλίδης).


ΠΑΟΚ
Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου
Τερματοφύλακας: Πασχαλάκης.
Αμυντικοί: Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια.
Μέσοι: Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά-(46' Ουάρντα), Μπίσεσβαρ.
Επιθετικοί: Πρίγιοβιτς-(84' Καρέλης), Πέλκας-(60' Ελ Καντουρί).



Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το γήπεδο, πήρε "φωτιά", καθώς οι φίλοι του Άρη, δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, με μεγάλα πανό και χιλιάδες χαρτάκια στις κερκίδες. Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν του ανθρώπου, που έγραψε και μελοποίησε, τον ύμνο του Άρη (ο Βασίλης Μποέμης, πριν λίγες ημέρες, "έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών)...
το ντέρμπι ξεκίνησε, με τον καλύτερο και πιο ενθουσιώδη τρόπο!

ΓΚΟΛ! Πρώτη φάση του αγώνα, μόλις στο 2ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ, με τον Ματέο Γκαρσία, έπειτα από σουτ του Αργεντινού άσου, μέσα από το ημικύκλιο, της μεγάλης  περιοχής του ΠΑΟΚ. Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, για την ομάδα του Άρη!
Στο 5ο λεπτό, σουτ του Πέλκα, μπλοκάρει εύκολα ο Κουέστα.
Στο 7ο λεπτό, φάουλ υπέρ του Άρη, λίγο έξω από τη περιοχή του ΠΑΟΚ. Καλή εκτέλεση από τον  Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα όμως, περνάει, δίπλα από το δεξί, κάθετο δοκάρι, της εστίας του Πασχαλάκη.
Στο 12ο λεπτό, καλή αντεπίθεση από τους παίκτες του Άρη, ο Ντιγκινί έφυγε μόνος, απέναντι στον Πασχαλάκη, το πλασέ του όμως, ήταν αδύναμο και κατέληξε, στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στο 19' της αναμέτρησης, ο Ιταλός διαιτητής, δίνει σωστή κίτρινη κάρτα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος  εμπόδισε αντικανονικά τον τερματοφύλακα του Άρη, να εκτελέσει βολέ.
Στο 20ο λεπτό, ο Βαλεριάνος υποπίπτει σε σκληρό μαρκάρισμα, εις βάρος του αντιπάλου του, στο χώρο του κέντρου, γι' αυτό και δέχεται σωστά, τη κίτρινη κάρτα, από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Άσχημα μαντάτα για την ομάδα του Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι, είδαν τον Βέλεθ στο 21ο λεπτό, να παθαίνει τράβηγμα και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του, περνάει ο Ούγκο Σόουζα.
Στο 26', τραγικό λάθος της άμυνας, από το Σιώπη, γυρίζει τη μπάλα προς τα πίσω, βγάζοντας τον Πρίγιοβιτς, σε θέση τετ α τετ με τον Κουέστα, ο οποίος απέκρουσε εκπληκτικά το πλασέ του Σέρβου επιθετικού και εν συνεχεία, πραγματοποίησε διπλή, πολύ δύσκολη επέμβαση, καθώς αν και σε πλεονεκτική θέση, ο Πέλκας δε κατάφερε να τον κερδίσει και μάλιστα, ο Ισπανός πορτιέρο, κατάφερε και κράτησε τη μπάλα, στη κατοχή της ομάδας του!
Στο 27', φιλόδοξο σουτ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 33ο λεπτό της συνάντησης, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΑΘΟΣ, από τον Τζανακάκη. Ο Βιερίνια πρόλαβε  μια εντελώς χαμένη μπαλιά, γύρισε πολύ έξυπνα προς την εστία του Άρη, χωρίς όμως να απειλεί. Ο αμυντικός του Άρη όμως, πήγε εντελώς αψυχολόγητα και ανόητα, πάνω στη φάση, με αποτέλεσμα, η μπάλα να βρει, πάνω στο χέρι του. Ο Ιταλός διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι.
ΓΚΟΛ! Στο 34΄, ο Πρίγιοβιτς ευστοχεί στην εκτέλεση πέναλτι και ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους.
Στο 36', Μπάσα και Κάνιας, δέχθηκαν αμφότεροι από μια κίτρινη κάρτα, για μεταξύ τους αψιμαχία.
Στο 43', ο Ντιγκινί πιάνει πολύ δυνατό σουτ, ο Πασχαλάκης πέφτει και απομακρύνει, σε κόρνερ.
Στο 45', ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, μετά από αλλεπάλληλα λάθη, των ποδοσφαιριστών του Άρη, οι οποίοι δεν δέχονται πίεση, αλλά συνεχώς κάνουν, αβίαστα λάθη και δημιουργούν φάσεις, για την αντίπαλη ομάδα, από το πουθενά.
ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ:

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και με το "καλημέρα" της αναμέτρησης, κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να προηγηθεί στο σκορ. Ο φρενήρης ρυθμός των γηπεδούχων συνεχίστηκε για ένα δεκάλεπτο, όμως σταδιακά, άρχισε να πέφτει. Παρά την σίγαση των επιθέσεων από τους  κιτρινόμαυρους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο  του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ απλά είχε καταφέρει δειλά δειλά, να είναι πιο σταθερός και μεστός, στο χώρο του κέντρου. Αυτά βέβαια, μέχρι την μοιραία φάση του 33ου λεπτού, όταν και ο Τζανακάκης, έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στον ΠΑΟΚ, υποπέπτοντας σε ανόητο πέναλτι. Με αυτό τον τρόπο, ο αμυντικός του Άρη, έβαλε τους φιλοξενούμενους, ξανά μέσα στο παιχνίδι, κυριολεκτικά από το πουθενά και χωρίς ο δικέφαλος του Βορρά, να ασκήσει, ούτε τη βασική πίεση, στους αντίπαλους αμυντικούς! Ίδια ακριβώς ατυχία και εξέλιξη, όπως και στο ματς κυπέλλου στη Τούμπα, ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Στα εναπομείναντα λεπτά για την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες, δεν έπαιξαν με διάθεση να σκοράρουν  και πήγαν στα αποδυτήρια, με το ισόπαλο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα το οποίο, μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα, αδικούσε τον Άρη, με βάση τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων, στο πρώτο 45λεπτο.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι, πολύ πιο δυνατά από τον αντίπαλο του,
σε αντίθεση με ότι συνέβη, στο πρώτο μέρος. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δε κατάφεραν να δημιουργήσουν, καμία επικίνδυνη φάση, για γκολ.
Στο 49', πολύ καλή ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ντιγκινί έπιασε ένα δυνατό σουτ, μετά από συνεργασία με τον  Γιουνές, το οποίο όμως, απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενστικτωδώς.
Στο 53ο λεπτό, αλλαγή για τον Άρη, στη θέση του Μπάσα, περνάει ο Ματίγια.
Στο 55', χλιαρό σουτ του Βιερίνια, η μπάλα περνάει, πολύ έξω από την εστία του Κουέστα.
Στο 57', πάρα πολύ επικίνδυνη προβολή από τον Μάτος, σε βάρος του Μπρούνο Γκάμα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ όμως, δε δέχεται τη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Ιταλός διαιτητής, θεώρησε ότι προηγήθηκε το μαρκάρισμα του Ουάρντα και γι' αυτό το λόγο, έδωσε τη κίτρινη κάρτα, μόνο στον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό.
Στο 51ο λεπτό, αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Πέλκα, που δε πρόσφερε τίποτα απολύτως για την ομάδα του, περνάει ο Ελ Καντουρί.
Στο 65', πέναλτι για τον 'Αρη! Ο Ουάρντα ανατρέπει με τον αγκώνα του, τον Γιουνές εντός περιοχής και ο διαιτητής της αναμέτρησης, καταλογίζει τη παράβαση.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Άρη. Ο Γιουνές εκτέλεσε το πέναλτι με δύναμη, στο κέντρο της εστίας του Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, να αποκρούει με τα πόδια και να κρατάει το σκορ, στο 1-1.
Στο 69', ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, μετά την ενέργεια του Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος επιθετικός, πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Κουέστα, η μπάλα όμως, κατέληξε αργά και βασανιστικά, άουτ.
Στο 70ο λεπτό, κίτρινη κάρτα για τον Βέρνμπλουμ.
Στο 71ο λεπτό, ο Ναζλίδης περνάει, στη θέση του καταρακομένου ψυχολογικά, Γιουνές.
Στο 73ο λεπτό, σιγά σιγά ο Άρης, αρχίζει και ανεβαίνει ξανά, μέσα στο χώρο του γηπέδου. Ένα χλιαρό σουτ του Μπρούνο Γκάμα όμως, πέρασε εύκολα άουτ.
Στο 75ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κερδίζει, μόλις το πρώτο του κόρνερ, στον αγώνα! (Αυτό λέει πολλά)
Μετά την εκτέλεση, η κεφαλιά από τον Βέρνμπλουμ, έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 78', ο Άρης κερδίζει φάουλ, σε πολύ καλή θέση, έξω από τη περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Δικέφαλου όμως, ξεπερνάνε το όριο της νοητής γραμμής του τείχους, κλείνοντας αντικανονικά, την ορατότητα στον ποδοσφαιριστή, που πήγε να εκτελέσει το φάουλ. Ο διαιτητής έπρεπε να ζητήσει την επανάληψη της εκτέλεσης, ως όφειλε! Τελικά όμως, άφησε την παρατυπία από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα όπως ήταν φυσιολογικό, η μπάλα να καταλήξει πάνω στο τοίχος. Το μόνο  που έκανε ο Ιταλός ρέφερι, για όλα αυτά που συνέβαιναν, στην εν λόγω κρίσιμη φάση, ήταν να δώσει κίτρινη κάρτα στον Βιερίνια, για διαμαρτυρία.
Μετά από αυτό...
ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ στο 83', με τον Πρίγιοβιτς να εκμεταλλεύεται ακόμα μια αδράνεια, στην άμυνα του Άρη και να στέλνει με προβολή, από το ύψος της μικρής περιοχής, τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Στο 92', κίτρινη κάρτα στον Μπίρσεσβαβ, για τάκλιν πάνω στον Βαλεριάνο.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

Νικητής ο ΠΑΟΚ, που ήταν πάρα πολύ τυχερός, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στις δύο φάσεις των γκολ που πέτυχε. Ο Δικέφαλος του Βορρά επίσης, πάτησε πάνω στην εμπειρία του συνόλου του και την ομοιογένεια της ομάδας, σε σχέση με τους νεοφώτιστους αντιπάλους τους, που ακόμα δεν έχουν προλάβει να δεθούν καλά, μέσα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιξαν καλύτερα και μάλιστα, εάν είχε καταφέρει να σκοράρει ο Άρης, με το πέναλτι του Γιουνές, το αποτέλεσμα θα ήταν, πολύ διαφορετικό. Ωστόσο αυτή η φάση, έκρινε σε ολοκληρωτικό βαθμό, τον αγώνα. Καθώς η ομάδα του ΠΑΟΚ αναθάρρησε και αυτή του Άρη, έπαθε ψυχρολουσία.
Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέτυχε, χωρίς να παίξει καλύτερα από τον αντίπαλο του, την 7η συνεχόμενη νίκη, στο Πρωτάθλημα. Ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως ακριβώς ότι έγινε, στο παιχνίδι του κυπέλλου, πριν δύο εβδομάδες, συνέβη και σήμερα. Ο Άρης πίεζε, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργούσε φάσεις και από το πουθενά... και με μια εντελώς ανύποπτη φάση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Το γεγονός δε, πως πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος σήμερα από τον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου ήθελε να βγάλει τον Πρίγιοβιτς από το παιχνίδι και να περάσει στη θέση του, τον Καρέλη... αλλά η μπάλα για πέντε ολόκληρα λεπτά, δεν έλεγε να βγει έξω, ή να σταματήσει η ροή του αγώνα γενικά, ώστε να μπορέσει να γίνει η αλλαγή, αγγίζει και τη σφαίρα του υπερφυσικού, με αφάνταστα υπερτυχερές συγκυρίες, να συμβαίνουν σε συνεχόμενα ματς, υπέρ της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επόμενο ματς για τον Άρη, απέναντι στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στη Τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου