Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ MANOWAR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Του Θεοδόση Βαδιάκα

Να με συγχωρέσει το κοινό του αθλητικού site μας, όμως όταν υπάρχει μια τέτοια αποκλειστική  είδηση ΒΟΜΒΑ, όπου μόνο εγώ έχω τη τιμή, τη χαρά και την περηφάνια να γνωρίζω, τότε θα χρειαστεί να γράψω και για μουσικό θέμα, από αυτό εδώ το blog λοιπόν! Γιατί πολύ απλά, όταν  μιλάμε για τους MANOWAR, τότε όλα τα άλλα περισσεύουν και αφοσιωνόμαστε μόνο, στους μοναδικούς και αληθινούς ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ METAL!

Οι MANOWAR είναι ένα ξακουστό, τρανό και τεράστιο απ' όλες τις απόψεις συγκρότημα, στο  παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, είναι επιπέδου Metallica... για να πάρετε μια γεύση περί τίνος πρόκειται! Ειδικά σε ότι έχει να κάνει, με το στυλ της Heavy, Power, Epic, Symphonic, Speed metal, οι MANOWAR είναι απλά και αδιαμφισβήτητα, οι πραγματικοί GODS OF METAL!
Στην Ελλάδα έχουν ένα πάρα πολύ μεγάλο και ακόμα πιο φανατικό fan base, που προσμονεί πως και  πως, να τους δει ξανά, ή πολλοί εξ' αυτών (ανάμεσα τους κι εγώ βέβαια), να τους θαυμάσουν για πρώτη φορά, από κοντά. Στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν πριν από 7 χρόνια, στο παλιό Principal Club Theatre και πραγματοποίησαν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις αξέχαστες, μυθικές και επικές Sold Out εμφανίσεις, παρότι αρχικά είχε γίνει συμφωνία με τους διοργανωτές, μόνο για ένα live! Η τρέλα, η μανία και η κ@ύλ@ του κόσμου όμως, εξαφάνισε μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια και αυτό ανάγκασε τους Αμερικανούς, να πραγματοποιήσουν παραπάνω από μια εμφανίσεις, στις οποίες  εξίσου, σημειώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, πολύ άνετο Sold Out, αφού τα εισιτήρια είχαν όντως μετατραπεί σε "μαγικά χαρτάκια", μιας και εξαντλήθηκαν πριν καν προλάβουν να κυκλοφορήσουν!  Όλοι όσοι έζησαν εκείνες τις 3 ανεπανάληπτες βραδιές, ή έστω μία από αυτές, έχουν να το λένε και  να το υπερηφανεύονται, πως έζησαν από κοντά, ένα επικό μεγαλείο!
Στην Αθήνα ωστόσο, η πρώτη φορά που οι MANOWAR έκαναν την εμφάνιση τους, ήταν το μακρινό 1992, όταν και ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας! 26 ολόκληρα χρόνια πριν λοιπόν, οι Βασιλιάδες της metal πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα, σε μια συναυλία όμως, που έμελλε να είναι σκέτη καταστροφή και να έχει παταγώδης αποτυχία. Οι MANOWAR ήρθαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας τους "Triumph Of Steel", όπου η εμφάνιση τους μόνο θριαμβευτική δεν ήταν! Ο χώρος που φιλοξένησε το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός εκείνης της χρονιάς, ήταν το ΣΕΦ. Μια αρκετά κακή επιλογή για τέτοια συναυλία, αφού στην Ελλάδα τόσο μεγάλα γήπεδα, γέμιζαν μόνο με συγκροτήματα όπως οι Scorpions, στη καλύτερη των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά όμως και παρότι το εισιτήριο κόστιζε για τα δεδομένα της εποχής, πολύ ακριβά (4.000 δραχμές τότε, ήταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό), μαζεύτηκαν 10.000 πιστοί Manowarriors και σε αντίθεση με το συγκρότημα επί σκηνής, τα έδωσαν όλα!
Οι Βασιλιάδες της metal όμως, επέστρεψαν στην Αθήνα το 2007 και μαζί με τους Rhapsody Of Fire, παρέδωσαν ένα αριστουργηματικό, συμφωνικό ΕΠΟΣ! Αυτό συν τοις άλλοις, περιελάμβανε πολλά παλιά και αγαπημένα κομμάτια των MANOWAR, τα οποία λάτρεψε το κοινό της πρωτεύουσας, αν και για λόγους που συνεχώς άλλαζαν, ο κόσμος είχε φτάσει μόλις τους 4,500 χιλιάδες θεατές. Κάτι οι εναλλαγές του προγράμματος και η φημολογία για ακύρωση της συναυλίας, κάτι το γεγονός πως η συναυλία έγινε, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Είχαν ως αποτέλεσμα την μικρή προσέλευση του κόσμου, στο "March Metal Day - Warrior's Stage". Όσοι όμως πήγαν, έμειναν αυτή τη φορά πάρα πολύ ικανοποιημένοι και με αυτό το τρόπο, αποκαταστάθηκε κάπως, η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί στους οπαδούς του συγκροτήματος, λόγω της κακής και ατυχούς εμφάνισης των MANOWAR, στη συναυλία τους το 1992, για την οποία περιέγραψα τα πάντα, στη προηγούμενη παράγραφο. Έτσι ανανεώθηκε και ισχυροποιήθηκε περισσότερο, ο όρκος πίστης των Manowarriors, για τον αιώνιο δεσμό τους, με τους Θεούς της Μέταλ! 
Οι MANOWAR αποτελούν όπως προείπα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα (για πολλούς και διάφορους λόγους εκατέρωθεν) συγκροτήματα, των τελευταίων δεκαετιών. Ιδρύθηκαν το 1980, από τον κιθαρίστα Joey DeMaio, τον μπασίστα Ross Friedman (γνωστό και ως "Ross The Boss", όπου είναι και ιδρυτής, του ομώνυμου συγκροτήματος, μετά την αποχώρηση του από τους MANOWAR) και τον ιδιαίτερο τραγουδιστή, με την μοναδική και ξεχωριστή φωνή του, Eric Adams!
Έχουν γράψει 11 studio albums, όπου σε 2 από αυτά, έκαναν επανηχογράφηση. Κατά καιρούς, έγραφαν και πειραματιζόντουσαν με διάφορα singles, έχοντας προσθέσει στα άλμπουμ τους αργότερα, 19 από αυτά! Ενώ ηχογράφησαν και 3 live albums. Εκτός από όλα αυτά βέβαια, οι Βασιλιάδες της metal (που δεν χρίστηκαν τυχαία, με αυτόν τον τίτλο τιμής), είχαν πάρα πολλές και διαφορετικού είδους επιτυχίες. Ορισμένες εξ αυτών μάλιστα, αποτέλεσαν σταθμό για την πολύκροτη και πολύπλοκη καριέρα τους.

Γιατί όμως θα μου πείτε σας τα λέω όλα αυτά και που θυμήθηκα τώρα τους MANOWAR, μετά από  τόσα πολλά χρόνια που έχουν περάσει... ε, λοιπόν αυτό είναι και το όλο θέμα, ο κύριος λόγος, για τον οποίο γράφω το εν λόγω άρθρο. Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Με απερίγραπτη ευτυχία, πολύ μεγάλη υπερηφάνεια και ατελείωτο ενθουσιασμό, έχω να σας ανακοινώσω την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ, ότι οι MANOWAR βρίσκονται από προχθές σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, με σοβαρούς ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να τους φέρουν στη χώρα μας, όπως αρμόζει στους Θεούς της metal, αλλά κυρίως, όπως το θέλουν και οι ίδιοι! Με τον πλήρη εξοπλισμό των MANOWAR και ολόκληρο το σκηνικό τους σετ δηλαδή! Καθώς όπως μου είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μεταξύ μας, θέλουν να έρθουν και να δώσουν στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό συναυλιακό show, όλων των εποχών! ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ!!!
Οι MANOWAR στο εξωτερικό, δίνουν πάντα στις συναυλίες τους μοναδικά, ασύγκριτα και μαγικά show, ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ! Χωρίς καμία υπερβολή. Κλασικότερο και υποδειγματικότερο παράδειγμα όλων, το πιο κοντινό μας, όταν έπαιξαν στη γειτονική Βουλγαρία το 2008, για πάνω από 5 ώρες συνεχόμενα, σε μια ανεπανάληπτη perfomance, η οποία μπήκε και στο ρεκόρ γκίνες, ως η μεγαλύτερη σε διάρκεια συναυλία, όλων των εποχών! Ρεκόρ που μοιάζει εντελώς ακατόρθωτο να καταρριφθεί.

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν, καταλαβαίνετε για ποιο λόγο έχω εκστασιαστεί, με τη συγκεκριμένη  πληροφορία, την οποία ήθελα να μοιραστώ, με όλους εσάς φίλοι και φίλες μου. Καθώς γνωρίζω πόσο μεγάλη θέληση και δίψα υπάρχει στο ελληνικό κοινό και ειδικά σε εμάς τους Manowarriors fans, όπου από όταν ακούσαμε πως θα κάνουν την τελευταία τους περιοδεία και θα είναι Παγκόσμια μάλιστα... κινήσαμε γη και ουρανό, κάναμε τάματα σε όλους τους Θεούς της Άσγκαρντ και  καθημερινά πιέζαμε με τον τρόπο μας (είτε με "βομβαρδισμό" μηνυμάτων, στις επίσημες σελίδες του συγκροτήματος, είτε με προσωπικές συζητήσεις και συνομιλίες), ώστε να μπορέσουν ξανά και για μια τελευταία φορά, να έρθουν οι KINGS OF METAL στη πατρίδα μας, για μια αξέχαστη, ΕΠΙΚΗ και ανεπανάληπτη, FINAL BATTLE!
Για του λόγου το αληθές φυσικά και για να μη νομίζετε ότι βγάζω σενάρια από το μυαλό μου, έχοντας ευσεβείς πόθους και ονειρώξεις... παρακάτω θα σας παραθέσω και το αποδεικτικό στοιχείο, της αποκλειστικής πληροφορίας, γι' αυτή την ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ, η οποία αφορά τα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Διότι ξεσηκώνει τους οπαδούς του αληθινού, ποιοτικού και ατόφιου METAL, προκαλώντας σεισμική δόνηση από την αναταραχή και τον φρενήρη παροξισμό που έχουν πάθει, όλοι οι αληθινοί metal fans, στην ελληνική και όχι μόνο metal κοινότητα, της χώρας μας!

Γι' αυτό λοιπόν... Brothers Everywhere Raise Your Hands Into The Air!
Cause... KINGS OF METAL Coming To Town? ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!

Ένα είναι πάντως το σίγουρο. The Gods Made Heavy Metal
και εδώ στην Ελλάδα, ξέρουμε να το τιμάμε αυτό!
Υπομονή brothers and sisters, fellow Manowarriors... ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΒΟΜΒΑ!!!









ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως, όσους θέλουν να διαδώσουν και να μοιραστούν αυτή την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ, εκτός από τον ορθό τρόπο της κλασικής κοινοποίησης, από αυτήν εδώ τη σελίδα... αν είναι να γράψουν δικό τους κείμενο επί του θέματος, να το κάνουν επισημαίνοντας τη πηγή, από αυτό εδώ το πρωταρχικό άρθρο, αναφέροντας και το όνομα μου, ώστε να μη διαπράξουν απόπειρα και προσπάθεια κλοπής της αποκλειστικότητας της είδησης, "πασάροντας" τη στο κοινό, για δική τους.
Σεβαστείτε τον κόπο και τη προσπάθεια που κάνουν κάποιοι άνθρωποι, προκειμένου να βγάλουν αφιλοκερδώς, ευχάριστες και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, χωρίς καμία βοήθεια και με μόνη ικανοποίηση, την ευχαρίστηση και τις θετικές αντιδράσεις των αναγνωστών μας.

[Update]:
Πλέον έχει "βουίξει" ο τόπος πως οι Μanowar θα ανακοινωθούν και επίσημα στην Αθήνα για το καλοκαίρι του 2019. Εγώ γνώριζα εδώ και ένα μήνα τι γίνεται σε επίπεδο θέλησης και συζητήσεων από τους ίδιους τους MANOWAR. Ο λόγος που δεν διέδωσα τότε την είδηση όσο έπρεπε, ήταν πάνω από όλα ηθικός. Δυστυχώς έσκασε εν αιθρία το ένταλμα σύλληψης για τον μπασίστα του συγκροτήματος (Καρλ Λόγκαν), ο οποίος κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος, για το αποτρόπαιο και απεχθές κακούργημα της παιδεραστίας! Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο ήταν να κοινοποιηθεί ο σχεδόν απόλυτα σίγουρος ερχομός του συγκροτήματος, κάτω από τη σκιά των δικαστικών εξελίξεων. Μέχρι λοιπόν να μάθουμε το τι μέλει γενέσθαι, όσον αφορά την κατάληξη της υπόθεσης και την απομάκρυνση ή όχι του Λόγκαν από τους MANOWAR (με τους fans να ζητούν διακαώς την επιστροφή του Ross, για αποκατάσταση του ονόματος των MANOWAR και ταυτόχρονα την ολοκληρωτική διαγραφή του Καρλ από το συγκρότημα), δεν ήταν σωστό και σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη ιδέα, να κοινοποιήσω μια τέτοια φήμη, όταν παράλληλα υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες για αποτρόπαιες και απεχθείς πράξεις, από έναν μέλος του συγκροτήματος. Πλέον όμως ετοιμάζεται να βγει η επίσημη ανακοίνωση από το ίδιο το συγκρότημα και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει και αλλάζει τον τρόπο σκέψης, τουλάχιστον προσωρινά. Ελπίζουμε βέβαια για το καλό των MANOWAR, αλλά και όλης της μέταλ κοινότητας που εκπροσωπούν, να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για αυτό το πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει. Να μας πουν τι σκέφτονται, τι έχουν αποφασίσει ή τι ενέργειες θα κάνουν, ώστε να διαχειριστούν την υπόθεση παιδεραστίας του Καρλ Λόγκαν, η οποία δυσφημεί τόσο τους ίδιους MANOWAR, όσο και όλη την μέταλ κουλτούρα και ιδεολογία. Το γεγονός πως ακόμα και όλοι όσοι θέλανε (πριν το περιστατικό) να τους δούνε σαν τρελοί σε live, τώρα έχουν παγώσει κάπως τις αντιδράσεις τους και είναι σκεπτικοί στο να πάνε να παρακολουθήσουν μια συναυλία τους, είναι το τρανότερο παράδειγμα για τον κακό απόηχο που έχει αφήσει ήδη πίσω της, αυτή η ντροπιαστική και απαράδεκτη ιστορία.

Είναι αδικαιολόγητα και εμμονικά άδικο όμως, να στιγματιζόμαστε όλοι οι metallers και δη οι Manowarriors, επειδή ένας μόνο, έκανε αυτό το ειδεχθές παραστράτημα και ατίμασε, αμαύρωσε και εξέθεσε με τον χειρότερο τρόπο, τον εαυτό του και όλα όσα έλεγε πως πρεσβεύει.
Μακάρι να βρουν τρόπο οι Βασιλιάδες της μέταλ, να αποκαταστήσουν το όνομα τους και να τιμήσουν όπως πρέπει την ιστορία, την ιδεολογία και τον τρόπο ζωής της πραγματικής μέταλ κουλτούρας! CAUSE WE NEED METAL IN OUR LIFE LIKE AN EAGLE NEEDS TO FLY!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου