Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Παναθηναϊκός vs Πανιώνιος 1-0. Συνεχίζουν με νίκες και τρέλα, τα "πιτσιρίκια" του Γιώργου Δώνη!

Πρεμιέρα της 7ης αγωνιστικής, για το Πρωτάθλημα της Super League 2018-2019, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, στο γήπεδο ΟΑΚΑ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων και πως παρατάχθηκαν:
Παναθηναϊκός
Προπονητής: Γιώργος Δώνης
Τερματοφύλακας: Σωκράτης Διούδης.
Αμυντικοί: Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα.
Μέσοι: Κουρμπέλης, Χρήστος Δώνης-(
77’ Τζανδάρης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης-(82’ Σέχου).
Επιθετικοί: Καμπετσής-(
63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

ΠανιώνιοςΠροπονητής: Ζοζέ Ανιγκό
Τερματοφύλακας: Κότνικ.
Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Παπαγεωργίου.
Μέσοι: Κόρμπος-(
89’ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης-(54’ Μανθάτης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς. Επιθετικοί: Ντουρμισάι


Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει, για ακόμα ένα ματς, πολύ δυνατά και πιέζει τον αντίπαλο του, με το "καλημέρα" της αναμέτρησης. Πρώτη φάση στο παιχνίδι για τον ΠΑΟ, με το σουτ που έπιασε ο Καμπετσής, μέσα από τη περιοχή του Πανιωνίου και ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, να πραγματοποιήσει, τη πρώτη του επέμβαση, μόλις στο 1ο λεπτό του παιχνιδιού.
Δύο λεπτά αργότερα, νέο σουτ από τον Κουρμπέλη, το οποίο φεύγει ψηλά άουτ, μετά από καλή  κυκλοφορία της μπάλας, για τους "πράσινους".
Τρομερή ευκαιρία για το Τριφύλλι, στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μακέντα να κάνει  εξαιρετική ενέργεια απο τα αριστερά, να γυρίζει τη μπάλα προς την αντίπαλη εστία, η μπάλα να φεύγει μέσα από τα χερια του Κότνικ, όμως ο Καμπετσής, δε καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο  τερματοφύλακα, ο οποίος πραγματοποίησε, εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση και έστειλε τη μπάλα, στο δεξί, κάθετο δοκάρι, της εστίας του.
Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟ συνεχίζει την ασφυκτική του πίεση και αναγκάζει τον Κότνικ, σε νέα  απόκρουση, μετά από σουτ του Μπουζούκη.
Στο 16', καταπληκτική κούρσα του Κουλιμπαλί, ο οποίος "όργωσε", όλη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, έβγαλε τη σέντρα, αλλά αυτή πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Στο 21', λίγο έλειψε ο Κότνικ, να δημιουργήσει μόνος του, επικίνδυνη φάση για την εστία του, όταν  μετά από κάθετη μπαλιά του Μπουζούκη για τον Μακέντα, πρόλαβε με έξοδο, τον επιθετικό του ΠΑΟ, έπιασε τη μπάλα, αλλά στη συνέχεια, την έχασε μέσα από τα χέρια του. Ωστόσο ο Ιταλός  σέντερ φορ, δεν αντιλήφθηκε αυτό το λάθος έγκαιρα, από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου κι έτσι, αυτή η φάση, πέρασε ακίνδυνα για τους φιλοξενούμενους.
Φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού στο 28ο  λεπτό και πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, εις βάρος του Μπανανά.
Από την εκτέλεση, ο Χατζηγιοβάνης συνεργάστηκε με όμορφη κομπίνα, με τον Μπουζούκη, αυτός  έπιασε μια σέντρα σουτ, αλλά ο Κότνικ απομάκρυνε.
Αυξάνεται και πάλι η ασφυκτική πίεση του ΠΑΟ, με τους "πράσινους", να κλέβουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και τον Χρήστο Δώνη, να σουτάρει μέσα από την αντίπαλη περιοχή, όμως η μπάλα, βρέκε σε σώμα αντίπαλου αμυντικού και έφερε, ακόμα ένα κόρνερ, για την ομάδα του "Τριφυλλιού".
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, που στο 34ο λεπτό, εξέφρασε τη πρώτη φιλόδοξη επίθεση  του, στο παιχνίδι. Ο Μασούρας όμως, πιο πολύ έπιασε με "τσαφ" το σουτ και όχι γεμάτα, μην απειλώντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 36', σουτ απο τον Μπουζούκη, χωρίς μεγάλη δύναμη, μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.
Νέα πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντουρμισάι, να σουτάρει προς την εστία  του Διούδη στο 38ο λεπτό, αλλά την μπάλα να περνάει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Στο 42', καταπληκτική συνεργασία από Μπουζούκη, Κουρμπέλη και πανέμορφη ενέργεια του Μακέντα, ο οποίος πέρασε πανέξυπνα και με ωραία κίνηση τη μπάλα, μπροστά από τους αμυντικούς  του Πανιωνίου, σούταρε, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ κι έτσι, η μπάλα πέρασε, σιγά σιγά άουτ.
45', ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ο Παναθηναϊκός είναι σαφέστατα κατά πολύ ανώτερος, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο, άσκησε ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο  του, ενώ έχασε πολλές καλές ευκαιρίες. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε λίγο, όμως η συντριπτική κατοχή της μπάλας και η πρωτοβουλία των κινήσεων, παρέμεναν στον Παναθηναϊκό. Με τους "πράσινους", να έχουν δημιουργήσει μέσα σε 9 τελικές προσπάθειες, 6 καλές ευκαιρίες για γκολ και το ποσοστό κατοχής της μπάλας, να βρίσκεται στο 73%! Επιθετικό, γρήγορο και όμορφο παιχνίδι από τους γηπεδούχους, που για ακόμα μια φορά, προσφέρουν θέαμα στον κόσμο τους, όμως  δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής, να πετύχουν κάποιο γκολ. Από την άλλη ο Πανιώνιος, έχει  πλήρως παθητικό ρόλο και είναι ολοφάνερο, ότι κατέβηκε στο ΟΑΚΑ, για να κρατήσει το 0 στην άμυνα και να χαλάσει, το παιχνίδι του ΠΑΟ, χωρίς να νοιάζεται, να φτιάξει το δικό του. Οι "κυανέρυθροι" έχουν κλειστεί στα καρέ τους, δε βγαίνουν στην επίθεση και έχουν χάσει ολοκληρωτικά, το κέντρο του γηπέδου. Οι 3 τελικές προσπάθειες της ομάδας της Νέας Σμύρνης, προήλθαν έπειτα από αντεπίθεση και μάλλον, αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος, που θα στοχεύσει ο Πανιώνιος, ώστε να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ, διότι διαφορετικά με τα μέχρι στιγμής  δεδομένα, δεν υπάρχει άλλο σχέδιο παιχνιδιού, από τους φιλοξενούμενους.


Ξεκίνημα δεύτερου ημιχρόνου και στο 49', ο Κολοβέτσιος δέχεται κίτρινη κάρτα, για το μαρκάρισμα του, στη προσπάθεια να κόψει, την αντεπίθεση του Πανιωνίου.
Στο 55', ο Χρήστος Δώνης έπιασε ένα καλό σουτ, έξω από τη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά το μπλόκαρε εύκολα ο Κόρτνικ.
Στο 68', καλή φάση για τον Παναθηναϊκό, μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, όμως ο Ινσούα δε πρόλαβε να βάλει τη προβολή και να στείλει τη μπάλα, στα δίχτυα του Πανιωνίου.
Στο 69', νέα προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ανατρέπεται από τον Κόρμπο, έξω από τη περιοχή και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, δέχεται τη κίτρινη κάρτα, από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
ΓΚΟΛ φοβερό από τον Χατζηθεοδωρίδη, τη χρυσή αλλαγη του Γιώργου Δώνη! Στο 71', ο νεοησελθέν νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού,  σούταρε πολύ δυνατά, έξω από τη περιοχή του Πανιωνίου και έστειλε τη μπάλα, στη δεξιά γωνία του Κότνικ, λύοντας τον "γόρδιο δεσμό" της άμυνας των φιλοξενούμενων και ανοίγοντας το σκορ, για την ομάδα του Τριφυλλιού!
Στο 79', πολύ επικίνδυνο τάκλιν. πάνω στον Μπουζούκη, από τον Κεϊτά, ο οποίος δέχεται τη 3η κίτρινη κάρτα, για την ομάδα του Πανιωνίου.
Μετά από ωραία αντεπίθεση του ΠΑΟ, ο Μακέντα σούταρε έξω από τη περιοχή, όμως η μπάλα  πέρασε δίπλα από το κάθετο δεξί δοκάρι, της εστίας του Κότνικ.
Στο 86', και ενώ ο Πανιώνιος έχει αυξήσει την πίεση του, σουτ του Μανθάτη έξω από τη περιοχή των γηπεδούχων, μπλόκαρε όμορφα ο Διούδης.
93', ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, απόλυτα δίκαια νικητής ο Παναθηναϊκός!

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δε κινδύνεψε, σε καμία στιγμή του αγώνα, από τους αντίπαλους επιθετικούς. Οι "πράσινοι" ήταν πιο σταθεροί καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Ήταν πιο αποφασισμένοι για νίκη, πιο  προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους και γι' αυτό, κατάφεραν με ένα πολύ όμορφο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη, να σπάσουν την πολύ σφικτή άμυνα του Πανιωνίου. Από εκεί και μετά, δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα. Ο Πανιώνιος δε μπόρεσε να απαντήσει, ή έστω να δείξει ότι μπορεί να φανεί  απειλητικός κι έτσι, το "Τριφύλλι", κάνοντας μεστό παιχνίδι, για το υπόλοιπο του αγώνα και προσέχοντας παραπάνω στην άμυνα τους, κατάφεραν και πήραν ακόμα 3 βαθμούς, πολύ πιο εύκολα, από ότι μαρτυράει το τελικό αποτέλεσμα, φθάνοντας τις 6 νίκες στο Πρωτάθλημα!

(Η διαιτησία του αγώνα ήταν εξαιρετική και χωρίς το παραμικρό λάθος, απόδειξη ότι αν θέλουν και αν τους αφήνουν, οι Έλληνες διαιτητές, μπορούν κι αυτοί, να σφυρίξουν σωστά).



Στο post game του αγώνα, δεν εμφανίστηκε ο εκνευρισμένος προπονητής του Πανιωνίου, αλλά ο βοηθός του, ο οποίος δήλωσε απλά, πως ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο, είχε πολλές ευκαιρίες και ότι η ομάδα του, δέχθηκε το γκολ, μετά από τρία συνεχόμενα λάθη των αμυντικών της. Μάλλον άλλο παιχνίδι θα έβλεπε, δεν εξηγείται διαφορετικά...

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ότι, ήταν μια σημαντική νίκη. Τόνισε πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά απέναντι σε ομάδες, σαν τον Πανιώνιο. Ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, πίεσε με αρκετές φάσεις, αν και έπεσε λίγο ο ρυθμός της ομάδας του, αργότερα. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, είπε ότι δεν είχε πολλές φάσεις το "Τριφύλλι", αλλά πέτυχε το γκολ, το οποίο  δικαιούταν απόλυτα.
Σε ερώτηση που απάντησε ο 49χρονος Έλληνας τεχνικός, σχετικά με την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου της ομάδας, προς το πρόσωπο του, δήλωσε ότι ανταποδίδει αυτό το χειροκρότημα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Τους ευχαριστεί θερμά, για όλη τη στήριξη που δείχνουν, απέναντι στην ομάδα και τόνισε, ότι θα προσπαθήσουν όλοι μαζί, παίκτες και προπονητικό τιμ, να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη, φέρνοντας τους, μόνο νίκες!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, για ακόμα μια φορά φέτος, μετά από το τέλος ενός αγώνα, πήγαν προς την κερκίδα των οπαδών του "Τριφυλλιού" και μαζί με τον κόσμο τους,  πανηγύρισαν έξαλλα και χόρεψαν σε ρυθμούς συνθημάτων, της ΘΥΡΑΣ 13. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου