Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΑΡΑ!!! ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ(!) ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑ! Θρίαμβος 4-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

Του Θεοδόση Βαδιάκα

 Ο ρομαντισμός που αναβλύζει από την ιδέα που λέγεται Λίβερπουλ, το αληθινό ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε από μικρά παιδιά και το ασίγαστο φλογερό πάθος των ηρώων του Γιούργκεν Κλόπ... κατατρόπωσαν με τον πιο θριαμβευτικό και πειστικό τρόπο, την υπεροψία, την ψεύτικη διαφήμιση και τους θεατρινισμούς της χαϊδεμένης και ευνοημένης από την UEFA (σε κάθε επίπεδο),  Μπαρτσελόνας.

  Πως να καταφέρεις να συγκρατηθείς και να περιορίσεις σε μετρημένες λέξεις ενός κειμένου, όλα όσα θες πραγματικά να εκφράσεις και να φωνάξεις γι' αυτά! Εκτός από ένα ακόμα απίστευτο, υπερφυσικό και φανταστικό από κάθε έννοια ΘΑΥΜΑ, αυτό που έγινε απόψε στο Άνφιλντ, ήταν η επιτομή και η πανηγυρική νίκη, της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ!!!

Εάν υπήρχε μια ομάδα που το εις βάρος της 3-0 από την Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να το ανατρέψει χωρίς μάλιστα τον καλύτερο της παίκτη και τον βασικό της επιθετικό... ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες περιπτώσεις, ΜΟΝΟ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΑΡΑ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΣ! Από το πρώτο παιχνίδι το είχα πει, ότι το αποτέλεσμα ήταν Η ΕΝΝΟΙΑ της πλασματικής εικόνας! Δεν άξιζαν ούτε καν τη νίκη οι Καταλανοί, στον προηγούμενο αγώνα. Αυτό αποδείχθηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ χθες το βράδυ, στον ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΝΦΙΛΝΤ! Η Λίβερπουλ κατατρόπωσε κατακράτος και με κάθε τρόπο μέσα στο γήπεδο, τις υπερδιαφημισμένες ντίβες της Μπαρτσελόνα, πραγματοποιώντας μια ονειρική εμφάνιση που ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά και μαγικά όνειρα του κάθε KOPite!

Ο άνθρωπος που τα άλλαξε όλα!

Ο ΚΛΟΠ! Στον οποίο κάποιοι χωρίς ντροπή, έχουν δώσει το προσωνύμιο "looser"... και μιλάμε πάντα για τον άνθρωπο που ήταν αυτός ο οποίος οδήγησε την όμαδα του Mersesyside στην ΕΠΙΚΗ ανατροπή κόντρα στη Borussia Dortmund με 4-2 πριν δύο χρόνια, αλλά και τον άνθρωπο που πήρε την Λίβερπουλ της μικρομεσαίας κατάστασης και της έδωσε την χαμένη της αίγλη. Έκανε την Λίβερπουλ να θυμηθεί αυτό που είχε ξεχάσει και είχε θάψει για σχεδόν μια δεκαετία πριν τον Γερμανό τεχνικό. Το Ευρωπαϊκό dna και η "refusse to lose" νοοτροπία. Η καρδιά και η ψυχή ήταν αυτό που έλειπε από την Λίβερπουλ και που περισσότερο από όλα τα άλλα, έχει προσφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ στους Red's. Έκανε την ιστορική Λίβερπουλ ένα ΕΝΔΟΞΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΞΑΝΑ, όπως της αρμόζει να είναι! Αυτός ο Τρελός πίστεψε από την αρχή σήμερα, όχι απλά στη νίκη της ομάδας του, ΑΛΛΑ και ΣΤΗΝ απίθανη ΠΡΟΚΡΙΣΗ! Το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας τα λόγια που χρησιμοποίησε προς τους παίκτες του πριν το μεγάλο ματς: "Όσο δύσκολο και να φαίνεται... πιστεύω σε εσάς! Θα παίξουμε για να προκριθούμε! Όχι μόνο γιατί αυτό αρμόζει στην ιστορία της ομάδας, αλλά και γιατί πρέπει να γράψουμε νέα κεφάλαια της δικής μας ένδοξης ιστορίας, τα οποία και θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα!".
Εσείς λοιπόν οι "μυρωδιάδες" και οι κομπλεξικοί απέναντι στην ιδέα και τον Σύλλογο της  Λίβερπουλ, μάθετε ότι για έναν προπονητή είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να πιστεύει σε εξωπραγματικό επίπεδο τις δυνατότητες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ και να τους γεμίζει με τόση αυτοπεποίθηση που θα τους κάνει ικανούς να πετύχουν το ακατόρθωτο! Να επιτύχουν ένα ακόμα ιστορικό, μνημειώδες και ανυπέρβλητο ποδοσφαιρικό ΘΑΥΜΑ!

Αυτή η ομάδα, δεν είναι απλά άλλη μια ποδοσφαιρική ομάδα...

"Η Λίβερπουλ είναι ένα μείγμα ατμόσφαιρας, συναισθημάτων, επιθυμίας και ποδοσφαιρικής ποιότητας" όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Κλόπ, και τόνισε με δέος αλλά και χτυπώντας δυνατά το χέρι του με νόημα στο σημείο που βρίσκεται η καρδιά, πως: "Η Λίβερπουλ αν πρέπει να την περιγράψω με λόγια, για εμένα σημαίνει Μεγάλη Καρδιά και απόψε αυτή χτυπούσε σε τρελούς ρυθμούς!".
Αυτό ακριβώς που περιέγραψε ο προπονητής των κόκκινων του Merseyside ήταν και το στοιχείο που καθόρισε το αποτέλεσμα. Κόντρα στο κατεστημένο (όπως μας έχει διδάξει από την ιστορία της η Λίβερπουλ), κόντρα σε διαιτησίες, κόντρα στην ίδια της την ατυχία, η αρμάδα του Κλόπ καταφέρνει να πετυχαίνει ΘΑΥΜΑΤΑ!!! Αυτό ξεπερνάει τα στενά όρια του ποδοσφαίρου, ακόμα και του ποδοσφαιρικού θεάματος και μετατρέπει την Λίβερπουλ σε αυτό που ζει κάθε φίλος του αληθινού και ρομαντικού ποδοσφαίρου, μετά από βραδιές σαν και τη χθεσινή... κάτι το μοναδικό, κάτι το φανταστικό, κάτι πραγματικά απίστευτο!

Πανηγυρική επικράτηση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!

Απέναντι στον Μέσι, τον κάθε διαιτητή που θέλησε να αδικήσει την Λίβερπουλ, αλλά και την ίδια την UEFA, η απάντηση της δικαιοσύνης ήταν ΟΡΙΓΚΙ ΚΑΙ ΒΑΪΝΑΛΝΤΟΥΜ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ! Ένα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟ ΑΝΦΙΛΝΤ και ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΑ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 14ΑΔΑ ΜΑΧΗΤΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, ήταν η τιμωρία όλων όσων ήθελαν με το ζόρι να δώσουν το τρόπαιο στους Καταλανούς!

Φάνηκαν από την αρχή οι διαθέσεις των δύο ομάδων
Η Μπαρτσελόνα δεν δικαιούταν σε καμία περίπτωση την πρόκριση και θα μιλούσαμε για τεράστια αδικία, σε περίπτωση που έπαιρνε αυτή το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στη Μαδρίτη.
Οι παίκτες της μπήκαν μέσα στο παιχνίδι λες και η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει. Από την αρχή έβλεπες τις διαθέσεις των ποδοσφαιριστών της και την υποτίμηση του αντιπάλου από μέρους τους. Η Λίβερπουλ από την άλλη μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από την αρχή του παιχνιδιού και οι παίκτες του Κλοπ έμοιαζαν με σκυλιά του Πολέμου, οι οποίοι παρασυρόμενοι και υποστηριζόμενοι από ένα Άνφιλντ που ΠΙΣΤΕΥΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΠΑΘΟΣ στην επικότατη ανατροπή, ήταν έτοιμοι να τιμωρήσουν, να διαλύσουν και να εκδικηθούν τους υπερόπτες Καταλανούς! Ο Σουάρεζ πήγε στον Άνφιλντ για να συνεχίσει τα καραγκιοζιλίκια και τις προκλήσεις του πρώτου αγώνα (γι αυτό και αποδοκιμαζόταν εντονότατα κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα) και οι υπόλοιποι μπήκαν στο "τρυπάκι" να τον ακολουθήσουν. Εκτός βέβαια από τον Κουτίνιο, που ήταν για τα καλά φοβισμένος και δεν ήθελε να τραβήξει τα βλέμματα για ευνόητους λόγους... Οι reds όμως δεν είχαν σκοπό να αφήσουν τίποτα και κανέναν να χαλάσει τη διάθεση τους, ή να σταματήσει την επιθετική ορμή τους! Πήγαιναν σε κάθε διεκδίκηση με αστείρευτο πάθος και πίεζαν ασφυκτικά μέχρι τη μικρή περιοχή την άμυνα των μπλαουγκράνα. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας ήταν να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ για τους γηπεδούχους!
ΓΚΟΛ!

Μόλις στο 7ο λεπτό έπειτα από πάσα του Μάνε, ο Χέντερσον με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε ανάμεσα από 3 αντιπάλους αμυντικούς, σούταρε και ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε αρχικά, όμως στη συνέχεια ο Ορίγκι διερχόμενος από ελεγχόμενη θέση, πλάσαρε σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ για την Λίβερπουλ, προκαλώντας έκρηξη ενθουσιασμού στις κερκίδες! Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ που δέχθηκε από τον αιφνιδιασμό των reds, έγινε πιο απειλητική και από το διάστημα μεταξύ 13ου και 18ου λεπτού, είχε 4 καλές ευκαιρίες να σκοράρει, με την κυριότερη να είναι στη φάση του 16ου λεπτού, όταν βγήκαν στη πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, τέσσερις επιθετικοί των μπλαουγκράνα, που όμως είτε από υπερβάλουσα σιγουριά, είτε από υπερβολικό αλτρουϊσμό, κατάφεραν να μην πραγματοποιήσουν καν σουτ, παρότι μόνο ο Βαν Ντάικ (και αργότερα ο Μάτιπ που έκοψε) βρισκόταν ανάμεσα τους.
Αφού δεν δέχθηκε κάποιο τέρμα, η Λίβερπουλ ανέβασε και πάλι στροφές. Στο 23' ο Ρόμπετσον έπιασε ένα δυνατό σουτ από πλάγια, απομάκρυνε όμως ο Τερ Στέγκεν. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε από πλευράς φάσεων με δύο ευκαιρίες της φιλοξενούμενης ομάδας στη διάρκεια των καθυστερήσεων, με τον Μέσι αρχικά να μη βρίσκει στόχο και τον Ζόρντι Άλμπα στη συνέχεια να ηττάται από τον πολύ καλό και σταθερό (καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς), Άλισον Μπέκερ!
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε το πόσο κάκιστη διαιτησία είδαμε στο πρώτο μέρος, κάτι που προκάλεσε πολλές φορές εντονότατα παράπονα από τον κόσμο στις κερκίδες, για τα επιλεκτικά σφυρίγματα του τούρκου διαιτητή και των βοηθών του.

Εριστική εύνοια και συμπεριφορά

Όπως στο πρώτο ημίχρονο στη Βαρκελώνη, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν σαν να έχουν ασυλία στις κίτρινες κάρτες, ό,τι και αν έκαναν! Δεν σφυρίζονταν ούτε εξώφθαλμα φάουλ εις βάρος τους! Αντίθετα, τιμωρούνταν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, ακόμα και αν επρόκειτω για καθαρή διεκδίκηση και απομάκρυνση της μπάλας! Το αποκορύφωμα πάντως ήταν όταν βγήκαν  στην αντεπίθεση οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, με την άμυνα της Μπαρτσελόνα εκτεθιμένη και ο διαιτητής διέκοψε τη φάση καθώς αυτή εξελισσόταν, ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΥΟ παίκτες των φιλοξενούμενων! Εντελώς απαράδεκτη και η απόφαση να μην κιτρινιστεί ο Βιδάλ όταν σε σουτ που επιχείρησε ο Ρόμπερτσον, ο Χιλιανός μέσος απέκρουσε σαν τερματοφύλακας και έστειλε τη μπάλα κόρνερ, ο τούρκος διαιτητής όμως, δεν είδε τίποτα το αντικανονικό στη φάση!
Προς τους "υπεύθυνους" διοργανωτές, τους διαιτητές και την UEFA, να πούμε ότι ζητάμε ποδοσφαιρική ισότητα και δικαιοσύνη ως φίλαθλοι του ποδοσφαίρου! Απλά θέλουμε να κερδίζει ο καλύτερος και όχι ο εκλεκτός της κάθε ομοσπονδίας... μην εκτίθεστε και αφήστε το παιχνίδι να παιχτεί στα ίσια, ώστε να κερδίσει και να επιβραβευτεί η πιο άξια ομάδα!
Μη δηλητηριάζετε ότι αγαπάμε!


Ονειρεμένο, Μαγικό, Θαυμάσιο παιχνίδι και δικαίωση!

Η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτη καλή ευκαιρία με τον Βαν Ντάικ που έκανε τη προβολή μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά είδε τα αντανακλαστικά του αντίπαλου κίπερ, να τον αποτρέπουν από το να χριστεί και αυτός σκόρερ. Στη συνέχεια της φάσης η Μπαρτσελόνα βγήκε στη κόντρα, ο Σουάρεζ σε τετ α τετ απέτυχε να κερδίσει τον Άλισον που για μια ακόμα φορά, απέκρουσε σωστά.
ΓΚΟΛ!! 

53ο λεπτό και έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Αλεξαντρ Άρνολντ, ο νεοεισελθέντας Βαϊνάλντουμ σκοράρει με ωραίο πλασέ στη κίνηση και προκαλεί ΠΑΝΙΚΟ στο Άνφιλντ! Τόσο στις κερκίδες όσο και στον πάγκο των φιλοξενούμενων φυσικά, οι οποίοι όμως, πριν καλά καλά προλάβουν να καταλάβουν τι τους χτύπησε, δέχθηκαν και 3ο τέρμα!
ΓΚΟΛ!!! 2ο σε μόλις δύο λεπτά από τον Βαϊνάλντουμ ξανά και αυτή τη φορά με κεφαλιά, μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Σακίρι! ΠΑΡΟΞΙΣΜΟΣ! 3-0 έκρηξη χαράς μπροστά από το KOP και το σκορ του πρώτου αγώνα έγινε καπνός! Ο Σουάρεζ κοιτάζει αποσβολωμένος γύρω του, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έχουν σκυμμένα κεφάλια. Την ίδια στιγμή που ο σκόρερ του 3ου τέρματος για τους reds, "πνίγεται" στις αγκαλιές των δικών του συμπαικτών!


Ο ρυθμός του παιχνιδιού πέφτει λίγο, καθώς η Λίβερπουλ προσπαθεί να αμυνθεί και να αντέξει την πίεση των μπλαουγκράνα, αλλά και της κούρασης από την υπερπροσπάθεια που είχαν κάνει οι παίκτες της. Ο Μέσι στο 68' μπήκε στη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά είδε τον Άλισον να τον νικάει και να πετάει τη μπάλα σε κόρνερ. Το οποίο δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό, εν αντιθέσει με το κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι δέκα λεπτά αργότερα...
ΓΚΟΛ!!!! Η Λίβερπουλ το καταφέρνει και αυτό! Ανατρέπει ολοκληρωτικά το 3-0 του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη και αποκτά προβάδισμα πρόκρισης, κάνοντας με τον Ντίβογκ Ορίγκι το 4-0! Ιδιοφυϊέστατη και πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ από τον 20χρονο Αλεξάντρ Άρνολντ, ο οποίος έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο την άμυνα των καταλανών, έκανε μια μικρή προσποίηση και χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι, έστρωσε τη μπάλα στον Βέλγο επιθετικό της Λίβερπουλ και αυτός με εξαίρετο πλασέ νίκησε για 2η φορά προσωπικά τον Τερ Στέγκεν και πέτυχε το τέταρτο γκολ που προκάλεσε ντελίριο τρέλας και ονείρωξης σε όλο το Λίβερπουλ και κάθε γωνιά που βρίσκονται οι φίλοι της!
Τις εικόνες που εκτιλίσσονται δεν μπορούν να περιγράψουν τα λόγια... παρά μόνο τα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από την ψυχή και το μεγαλείο της Λίβερπουλ, του Γιούργκεν Κλόπ και των ποδοσφαιριστών του, αλλά και φυσικά των πιστών KOPites! Η αγαλίαση, η ευτυχία και η χαρά των όσων συμβαίνουν βέβαια, αποτυπώνεται ακριβέστατα στο πρόσωπο του Κλόπ, τη στιγμή που όλοι οι παίκτες του πανηγυρίζουν την επίτευξη του 4ου τέρματος, το οποίο δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Merseyside!
(Ο Γιούργκεν Κλόπ χειροκροτάει τους παίκτες του, λουσμένος με ένα χαμόγελο που θα είχε κάθε ευτυχισμένος πατέρας, ο οποίος θα έβλεπε τα παιδιά του να θριαμβεύουν και να πετυχαίνουν να εκπληρώσουν, ένα ακατόρθωτο όνειρο!)


Ακόμα και ο Μέσι που θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες ενός αγώνα, τα έχει εντελώς χαμένα και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του! Είναι χαρακτηριστικό το βλέμμα του...


Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε (ο οποίος φαινόταν σαν να κοιμόταν όρθιος κατά τη διάρκεια του αγώνα και έπαθε ολοκληρωτική πανωλεθρία από τον αντίπαλο συνάδερφο του) δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Άλισον. Ακόμα και η πίεση που ασκούσε με τη κατοχή της μπάλας για ένα πεντάλεπτο, έλαβε τέλος όταν η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά (προσέχοντας τα μετώπισθεν) για να πετύχει και 5ο τέρμα, ώστε να δώσει οριστικό τέλος στην αναμέτρηση. Πέμπτο τέρμα μπορεί να μην πέτυχε, τη νίκη όμως την πήρε!
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ!!!!! Στο Άνφιλντ γράφτηκε άλλη μια χρυσή σελίδα στην λαμπρή και τρισένδοξη ιστορία της Λίβερπουλ! Μια νίκη-πρόκριση τεράστια, απίστευτη, φανταστική, ονειρεμένη, μαγική, ασύλληπτη και φυσικά πέρα ως πέρα δίκαιη και πανάξια!

Οι σκηνές που ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν κάτι το απερίγραπτο, κάτι μοναδικά όμορφο και κάτι βγαλμένο από τα πιο ρομαντικά, μαγικά και ποιητικά βράδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ολόκληρη η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο της Λίβερπουλ πήγαν μπροστά από το KOP και μαζί με ένα γήπεδο κατάμεστο (δεν είχε φύγει ούτε ένας φίλαθλος από τη θέση του έως και μισή ώρα μετά τον αγώνα), μαζί με τον κόσμο τους, τραγουδούσαν με ρίγος συγκίνησης και με μια ανατριχίλα που διαπερνούσε τον χώρο και τον χρόνο και έφτανε μέσα στις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές μας...
έκαναν το Άνφιλντ να σείεται υπό τον ρυθμό του ιστορικού ύμνου του Συλλόγου. "You 'll Never Walk Alone" με δάκρυα συγκίνησης, χαράς και μια έκρηξη ευτυχίας και δικαίωσης από τους Liverpoolians και την ομάδα τους, που όμοια της δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά!
Αυτό σημαίνει πάντως οικογένεια και ΟΜΑΔΑ ή αν θέλετε... Ομάδα-Οικογένεια!


"Ο τρόπος που σε αγγίζει αυτός ο Σύλλογος συναισθηματικά και ψυχικά, ιδιαίτερα μετά από τέτοιες βραδιές, είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι απερίγραπτο το συναίσθημα και μοναδικά ξεχωριστό! Νιώθω ευλογημένος που έχω την τιμή και την ευτυχία να ζω τέτοιες στιγμές με την Λίβερπουλ".
Η παραπάνω εικόνα μιλάει από μόνη της, αλλά και τα λόγια του Γιούργκεν Κλόπ λένε όλα τα υπόλοιπα...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μακάρι να μας χαρίζει πάντα τέτοιου είδους ονειρικές - μαγευτικές - φανταστικές βραδιές, στιγμές και χαρές!
Το ραντεβού των reds του Merseyside με το πεπρωμένο στη Μαδρίτη έχει ήδη τσεκαριστεί... ήρθε η ώρα για το 6ο αστέρι και για να γίνει πράξη ξανά το "We conquer all o Europe we 're never gonna stop" που τραγουδούν οι οπαδοί τους; θα φανεί... τελευταίο εμπόδιο ο Άγιαξ ή και η Τότεναμ. Το σίγουρο είναι ότι το αξίζει η Λίβερπουλ, όπως και ότι η χθεσινή νίκη, αξίζει ίσως και παραπάνω από την ίδια την κούπα του Τσάμπιονς Λίγκ! Γιατί αυτό που έγινε ήταν ένα θαύμα... ένα κοινωνικό και όχι μόνο ποδοσφαιρικό θαύμα! Τώρα μένει η επιβεβαίωση του και η δικαίωση του Κλοπ και των ποδοσφαιριστών του, για τον χαμένο περυσινό τελικό, μέσα στο σπίτι μάλιστα της ομάδας από την οποία τον έχασαν!
Το πεπρωμένο που ανέφερα προηγουμένως λοιπόν...

Πιστεύετε ή όχι στη μοίρα, αυτά που συμβαίνουν με την Λίβερπουλ και συγκεκριμένα την τρελοπαρέα του Κλοπ, ξεπερνάνε κατά πολύ τα στενά όρια του σύγχρονου ποδοσφαίρου, και αγγίζουν τη σφαίρα του υπερφυσικού!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων





MVP: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ! Δεν υστέρησε κανείς και κατέθεσαν όλοι σώμα και ψυχή στο γήπεδο, για να πάρουν την πιο επική, τρελή και απίστευτη πρόκριση όλων των εποχών!

Τα Highlights της αξέχαστης, επικής και μνημειώδους αναμέτρησης!


Υ.Γ: Απολαύστε, συγκινηθείτε και ανατριχιάστε με όλο αυτό το απερίγραπτα μαγικό, φανταστικό, ονειρικό σκηνικό που έλαβε χώρα μπροστά από το KOΡ με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους φίλους της Λίβερπουλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου