Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Giacomo Voli (Rhapsody Of Fire): "Θα κάνουμε τα πάντα να έρθουμε στην Ελλάδα"


Του Θεοδόση Βαδιάκα

Χθες το βράδυ, οι Rhapsody Of Fire ανέβασαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο facebook, μια ανακοίνωση για τα μέρη όπου θα κάνει περιοδεία στην Ευρώπη το συγκρότημα, μέσα στο 2019. Μαζί με αυτή την αποκάλυψη, έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο official video του single "The Legend Goes On", από το επερχόμενο νέο άλμπουμ τους "The Eighth Mountain".


Δράττοντας την ευκαιρία λοιπόν, έκανα μια προσπάθεια επικοινωνίας με τους Ιταλούς symphonic metallers, η οποία επέφερε καρπούς και έβγαλε και μια είδηση!

Αφού πρώτα άκουσα το νέο τραγούδι (The Legend Goes On), το οποίο πράγματι μου άρεσε, αρχικά τους είπα πως ήταν ένα πολύ όμορφο κομμάτι και συνέχισα θέτοντας το ερώτημα, αν σκέφτονται ή αν θα σκεφτούν, να έρθουν και στην Ελλάδα, μιας και έχουμε να χαρούμε τη συμφωνική μέταλ μπάντα στη χώρα μας, από το μακρινό 2007, όταν και οι "Guardiani Del Destino" (φύλακες της μοίρας) είχαν έρθει στην Αθήνα ως support band στους Manowar, στο πλαίσιο του "March Metal Day" και έπαιξαν για πάνω από μια ώρα, ακριβώς πριν βγουν οι "Kings Of Metal" στη "Warrior's Stage". Οι Rhapsody Of Fire ανταποκρίθηκαν στην ερώτηση μου και μάλιστα μου απάντησαν μέσω του ίδιου του τραγουδιστή τους (Giacomo Voli), ο οποίος ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά: <<Θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουμε στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατόν!>>

Αυτή η δήλωση από μόνη της, αποτελεί ένα πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός για τους φίλους του συγκροτήματος φυσικά, αλλά και ολόκληρη την μέταλ κοινότητα στην Ελλάδα, η οποία από πέρυσι το καλοκαίρι, βλέπει να έρχονται μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο "ξηρασίας" για το είδος της μέταλ σκηνής στη χώρα μας, πολύ μεγάλα, δυνατά και βαριά ονόματα του "σκληρού" ήχου, όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά και με άκρως ενδιαφέροντα, πολύ καλά, ταιριαστά και αντάξια line up!

Όσοι πιστεύουν πραγματικά στη μοίρα και τις τύχες της, θα μπορούσαν εύλογα και εύκολα, να κάνουν τον πιο αυθόρμητο συνειρμό...
7 Απριλίου 2007 οι Manowar έπαιξαν μαζί με τους Rhapsody Of Fire στην Αθήνα.
14 Ιουνίου 2019 οι Manowar ήδη έχουν ανακοινωθεί από το Release Athens Festival...
λέτε να ακολουθήσει και ανακοίνωση για τους Rhapsody Of Fire;;; πόσο πραγματικά τέλειο θα ήταν κάτι τέτοιο, μιας και πρόκειται για δύο πάρα πολύ ταιριαστά συγκροτήματα ως προς το κομμάτι της μουσικής που παίζουν και μαζί αποτελούν ένα από τα πιο επικά line up στο χώρο του Power/Symphonic/Heavy metal, που μπορεί να δει κανείς παγκοσμίως!
Ευσεβείς πόθοι θα πουν πολλοί. Δεκτό, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Γιατί όχι όμως; ας ονειρευόμαστε εμείς και αν γίνει το καλό, θα το χαρούμε με τη ψυχή μας! Τα όνειρα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν και αποτελούν πάντα τον πιο ισχυρό μοχλό, ώστε να βρούμε κίνητρο και να κατορθώσουμε τα πιο μεγάλα μας επιτεύγματα!
Ας έρθουν οι Ιταλοί Ραψωδοί και η παρουσία τους ας μην είναι σαν support στους Manowar αυτή τη φορά, αλλά ως Headliners του δικού τους φεστιβάλ ή της δικής τους συναυλίας. Εάν η έλευση τους στα μέρη μας γινόταν κατά αυτόν τον τρόπο μάλιστα, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε μια πλήρης γκάμα από τα εκατοντάδες μυθικά τραγούδια-ποιήματα, τα οποία έχουν γράψει καθ' όλη τη διάρκεια της θρυλικής καριέρας τους, εμπλουτίζοντας τα με τον ξεχωριστό παραμυθένιο στιχουργικό οίστρο που τους διακατέχει και που με αυτά και τις ουράνιες ψαλμωδίες τους, έχουν καταφέρει να μαγέψουν ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε μέρος όπου έχουν βρεθεί, μέχρι τα πέρατα της γης...

Για την ιστορία αλλά και την ουσία, ο Giacomo Voli είναι τραγουδιστής των Rhapsody Of Fire από το 2016. Το οποίο σημαίνει ότι δεν βρισκόταν ούτε αυτός, αλλά ούτε και τα περισσότερα μέλη της τωρινής μπάντας, στη τελευταία συναυλία των Ραψωδών που έγινε στη χώρα μας (το 2007). Κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο, στο να υπάρχει παραπάνω θέληση από το συγκρότημα για να επισκεφθεί την Ελλάδα, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που θα συστηθούν στο ελληνικό κοινό, όλα τα μέλη των "Guardiani", πλην του συνιδρυτή και αρχηγού τους Alex Staropoli, ο οποίος παραμένει σταθερά ηγέτης, από το 1993 στη σύνθεση των Rhapsody Of Fire, έχοντας ζήσει κάθε μορφή, κάθε στυλ που πήρε και κάθε αλλαγή που έκανε, η συμφωνική μπάντα των Ιταλών.
Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τη πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας στα μέρη μας, είναι και η καταγωγή των Rhapsody Of Fire. Αφού όντας Ιταλοί, λογικά θα έχουν καλές σχέσεις ή θα εκτιμούν την πατρίδα μας ως είθισται, καθώς σαν λαοί έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας, αλλά και κατά το κοινώς λεγόμενο <<una faccia una razza>> βεβαίως, το οποίο μάλιστα είχε πει live απευθυνόμενος στο κοινό της Αθήνας, ο τεράστιος Fabio Lione που υπήρξε τραγουδιστής των Rhapsody και Rhapsody Of Fire, από το 1995 έως και το 2016, όταν τον αντικατέστησε ο Giacomo Voli.

Η νέα Ραψωδία της Φωτιάς, θέλει να κάψει τις καρδιές και των Ελλήνων metallers! Αυτό δείχνει ξεκάθαρα άλλωστε, η αποκλειστική δήλωση του Giacomo Voli! Οι φίλοι του συγκροτήματος σίγουρα είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οπότε λοιπόν διοργανωτές, το μπαλάκι περνάει τώρα σε εσάς και η απόφαση βρίσκεται μόνο στα χέρια σάς...
Φέρτε τους ραψωδούς του έπους, στη χώρα μας! ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΓΕΨΟΥΝ!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου