Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ "badass" νίκη για τον Εξάστερο!



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (96) vs ΤΣΣΚ ΜΟΣΧΑΣ (84)
Πολύ μεγάλη νίκη, τόσο ψυχολογίας, όσο και ουσίας για τον Παναθηναϊκό! Πειστική εμφάνιση από την ομάδα του Πιτίνο και ντεμπούτο με το "δεξί" για τον Αμερικανό coach. Οι παίκτες του "Εξάστερου" έβγαζαν έκρηξη ανά τακτά χρονικά διαστήματα του αγώνα, είχαν θέληση να κερδίσουν και να δώσουν διαπιστευτήρια στον νέο προπονητή τους. Έπαιξαν με μεγάλη διάθεση, κάτι που φαινόταν καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και επέστρεψαν στις θετικές εμφανίσεις, μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και κακής αγωνιστικής εικόνας.

Η επιτυχία του σημερινού αποτελέσματος για τους "πράσινους", δεν έγγειται μόνο στην νίκη αυτή καθεαυτή, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο Παναθηναϊκός, στην επίτευξη της. Εάν δε, οι παίκτες των "γηπεδούχων" δεν είχαν παρατήσει κατά κάποιο τρόπο το ματς και δεν ήταν καθησυχασμένοι, στα 2 τελευταία λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, τότε το "Τριφύλλι" θα κατάφερνε να πετύχει μια τεράστια σε εύρος νίκη, ιστορικής μάλιστα διαφοράς, καθώς βρέθηκε να προηγείται στο σκορ, με έως και 18 πόντους μπροστά από την ΤΣΣΚ! Ωστόσο, φάνηκε ότι σε αντίθεση με τους "φιλοξενούμενους", η διάφορα των πόντων δεν ένοιαζε ιδιαίτερα τους παίκτες του Πιτίνο, οι οποίοι πήραν άνετα, με στυλ και χωρίς αμφισβήτηση, μια καθαρή και δίκαιη νίκη, με την οποία ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleaue και βρίσκεται πλέον στην 11η θέση, για την regular season. Οι πράσινοι έπειτα από σερί ηττών, καταποντίστηκαν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αυτός ήταν ο λόγος που όσο και να στηριζόταν ο Τσάβι Πασκουάλ, από την διοίκηση και τους παίκτες του, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με τις ήττες που διαδέχονταν η μία την άλλη και τις συνεχόμενες κάκιστες εμφανίσεις... και έτσι ο Καταλανός τεχνικός, αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του "Τριφυλλιού". Ο αντικαταστάτης του πάντως, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την θητεία του ως προπονητής του "Εξάστερου", όμως χρειάζεται ακόμα πάρα πολύ δουλειά και πίστωση χρόνου, για να μπορέσουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να κριθεί η δουλειά του. Πρώτο δείγμα απόλυτα θετικό όμως και αυτό είναι πάντα ένας καλός οιωνός! 
Για την ΤΣΣΚ αυτή ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση, την οποία οι άνθρωποι της, θα θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν. Η ομάδα του Ιτούδη με εξαίρεση το δυνατό της ξεκίνημα στο 1ο δεκάλεπτο, όπου χρησιμοποίησε πετυχημένα το team pressing πάνω στον αντίπαλο, κλέβοντας μπάλες και καταφέρνοντας να οδηγήσει σε λάθη τους "πράσινους", από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ και έπειτα, δε κατόρθωσε να ξαναμπεί στο κλίμα του αγώνα και δεν βρήκε ποτέ τον ίδιο ρυθμό, με τον οποίο ξεκίνησε στην αναμέτρηση. Πολλές απρόσεκτες και άστοχες επιθέσεις, λάθη τόσο στην άμυνα, όσο και στον επιθετικό τομέα, αποτέλεσμα των οποίων βέβαια, ήταν και η πάρα πολύ καλή αμυντική τακτική του Παναθηναϊκού. Η ρωσική ομάδα υστέρησε στο physical game, έχασε τις περισσότερες διεκδικήσεις στα ριμπάουντ και αμυντικά δεχόταν πολύ εύκολα καλάθια, είτε έξω από τη γραμμή των 6,25 με τρίποντο, είτε από ατομικές ενέργειες των "πράσινων", μέσα από τη ρακέτα, τόσο με τον Γκιστ, όσο και με τον Λάσμε. Οι οποίοι ήταν αμφότεροι σε καλή βραδιά, και αυτή ήταν η πρώτη φορά για φέτος, που πραγματοποίησαν μια τόσο καλή εμφάνιση οι δυο τους.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού:
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και ανήκε στην ΤΣΣΚ. Ο "πράσινοι" δεν είχαν βρει ακόμα τα πατήματα τους μέσα στο παρκέ και οι Ρώσοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Στο 2ο δεκάλεπτο, οι "γηπεδούχοι" άρχισαν να μπαίνουν ζεστά στον αγώνα και ταυτόχρονα έβαλαν και τον κόσμο τους, στην εξίσωση του παιχνιδιού. Αυτό άλλαξε την εικόνα του ματς και πλέον το "Τριφύλλι" είχε το μομέντουμ και έλεγχε απόλυτα τη ροή του αγώνα.
Στη διάρκεια του 2ου, του 3ου και την αρχή του 4ου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να έχει με άνεση, το προβάδισμα των 10 πόντων μίνιμουμ και αυτό δεν φαινόταν να αλλάζει κάτι, στην συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Μόλις όμως οι "πράσινοι" χαλάρωσαν, οι παίκτες του Ιτούδη βρήκαν την ευκαιρία και με ένα 8-0 σερί, έφεραν το ματς σε απόσταση πνοής. Εκεί ήταν και το καθοριστικό σημείο, εκεί μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι, μιας και η ρωσική ομάδα, είχε επιστρέψει στον αγώνα για τα καλά! Όμως, το επιτυχημένο time out του Πιτίνο και οι οδηγίες που αυτός έδωσε στους παίκτες του, σε συνδυασμό με ένα απίστευτα δύσκολο καλάθι εκτός ισορροπίας, το οποίο πέτυχε ο αρχηγός του "Εξάστερου", έδωσαν νέα ώθηση στην ομάδα του "Τριφυλλιού", με την οποία παίζοντας όμορφο, μεστό, σωστό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στην ΤΣΣΚ. Οι "πράσινοι" ανέβασαν τη διαφορά του σκορ ξανά πάνω από τους 10 πόντους και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, την κράτησαν σε αυτά τα επίπεδα, με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα, κάτι που ήταν φανερό και από τον τρόπο που αντιδρούσαν οι δυο προπονητές στους πάγκους των ομάδων, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων:
Διασωθέν δεν υπήρξε για τους Ρώσους, καθώς όλοι τους, έκαναν από μέτριο, έως πολύ κακό παιχνίδι. Αυτό αποτυπώνεται με έμφαση στους διάφορους μορφασμούς του προπονητή τους, καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στην απόγνωση που έδειχνε να τον κατακλύζει έπειτα από ορισμένες ενέργειες, τόσο των παικτών του, όσο και αυτών, της αντίπαλης ομάδας.
Αντίθετα για τους "πράσινους", έκαναν όπως αναφέραμε προηγουμένως, πολύ καλό παιχνίδι οι Γκιστ (11p - 0r) και Λάσμε (13p - 9r), ενώ τους ακολούθησαν ο Λεκαβίτσιους (11p - 1r), όπου σημειωτέον ο Πιτίνο, τον αποκάλεσε Luke Skywalker (ήρωας των ταινιών Star Wars!) της ομάδας του, ο Μίτογλου και ο Λοτζέσκι. Θετική παρουσία και καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Παπαπέτρου με τον Παππά, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με εξαίρεση ένα προσωπικό του "ξέσπασμα" που είχε στο 2ο δεκάλεπτο, δε κατάφερε να πιάσει την απόδοση στην οποία τον έχουμε συνηθίσει.
Ο Τόμας δεν κατάφερε να παίξει σε υψηλά στάνταρ, ούτε μετά την αλλαγή του προπονητή.
MVP του αγώνα ασφαλώς ο Νικ Καλάθης! (14points - 6rebounds - 10assists).
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού για ακόμα μια φορά έκοβε και έραβε μέσα στο γήπεδο, μοιράζοντας καταπληκτικές ασίστ και πετυχαίνοντας κρισιμότατα και δύσκολα καλάθια.

Η συνέχεια στη διοργάνωση:
Επόμενος αγώνας για τον "Εξάστερο", που θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να ξεκινήσει με νίκη τη νέα χρονιά, είναι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο του ΟΣΦΠ, μέσα στο ΣΕΦ.
Ενώ η ΤΣΣΚ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 3η θέση της γενικής κατάταξης στη Euroleague, ταξιδεύει στο Κάουνας. όπου θα την υποδεχθεί η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θέλει με τη σειρά της κι αυτή, να επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, σε μια ωστόσο πολύ δύσκολη αναμέτρηση, καθώς οι λιθουανοί έχουν αποδειχθεί μια από τις πιο καλές και ανταγωνιστικές ομάδες της διοργάνωσης.

Highlights:



Βαθμολόγια Euroleague:

Regular Season, Round 15


Θεοδόσης Βαδιάκας



πηγή εικόνας εξώφυλλου: https://www.onsports.gr/
πηγή βαθμολογίας: http://www.gazzetta.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου