Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Falcão : Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ... (βιντεο)

Ο Φαλκάο είναι ένας από τους πιο διάσημους παίκτες του ποδοσφαίρου σάλας στον κόσμο και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της Βραζιλίας προς την κατάκτηση των δύο τελευταίων παγκοσμίων πρωταθλημάτων της FIFA.
O 35χρόνος Βραζιλιάνος άσος έχει πετύχει ορισμένα απλά εξωπραγματικά γκολ κατά την διάρκεια της καριέρας του ενώ με την «σελεσάο» μετράει το απίστευτο ρεκόρ των 339 τερμάτων σε 201 συνολικά εμφανίσεις!
Ο Φαλκάο ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο σάλας το 1991 με την Γκουαπίρα, μια ομάδα από τα βόρεια προάστια του Σάο Πάουλο. Στην συνέχεια τον απέκτησε η φημισμένη Κορίνθιανς. Αμέσως το τεράστιο ταλέντο του, η δίψα του για νίκη σε κάθε ματς αλλά και το ομαδικό του πνεύμα του χάρισαν την φήμη ενός από τους πιο προικισμένους παίκτες στο άθλημα.
Το γκολ που σημείωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 κόντρα στο Παναμά, ήταν το υπ'αριθμόν 337 με την εθνική Βραζιλίας και ήταν ιστορικό. Ο Φαλκάο όχι μόνο ξεπέρασε τον συμπατριώτη του Νενέμ αλλά και έγινε ο πρώτος σκόρερ εθνικής ομάδας σε όλα τα αθλήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο! ( “11”, μπιτς σόκερ)

Το πέρασμα από την Σάο Πάουλο
Το πρώτο μισό της σεζόν 2005/06, ο Φαλκάο συμμετείχε στο Κόπα Λιμπερταδόρες με την Σάο Πάουλο αλλά στην συνέχεια επέστρεψε στο ποδόσφαιρο σάλας και κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας με την Ζαράγουα πέντε φορές (2005, 2007, 2008, 2010). Το 2011 πήρε μεταγραφή στην ομάδα σάλας της Σάντος. Εκτός από αθλητής, εργάζεται πλέον και σαν μάνατζερ νέων ταλαντούχων παικτών μέσα από την εταιρία του «Φαλκάο Σπορτς».

Η παράλυση στο πρόσωπο και η θυσία
Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σάλας το 2012, ο Φαλκάο υπέστη παράλυση στο πρόσωπο λόγω υπερβολικού στρες. Όμως αψήφησε το πόνο και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της Βραζιλίας με 3-2 επί της Αργεντινής που έφερε την «σελεσάο» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά τον αγώνα ο Φαλκάο ξέσπασε σε λυγμούς. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του οι γιατροί του είπαν να ακολουθήσει ειδική αποθεραπεία και να μείνει μακριά από τα γήπεδα για τέσσερις μήνες.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου