Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο ΠΑΟ εχασε τα άχαστα κι ο Μητρογλου εσωσε την παρτιδα για τον Ολυμπιακο.

Είχε πάθος, είχε ένταση, είχε δοκάρια, είχε γκολ, αλλά δεν είχε νικητή. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Φιγκερόα στο 73', όμως ο Μήτρογλου στο 87' κατάφερε να σώσει την παρτίδα για τον Ολυμπιακό.

Και οι δύο σκόρερ ήρθαν από τον πάγκο και έλυσαν το πρόβλημα στην επίθεση για την ομάδα τους, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να χαρίσει στο σύλλογο του το τρίποντο.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Μίτσελ επέλεξε τον Μέγιερι για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Ο Παπάζογλου αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και ανάμεσά τους οι Μανωλάς, Παπαδόπουλος. Ο Φέισα ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του τους Γκρέκο, Μανιάτη. Ο Αμπντούν τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο και ο Φουστέρ στο δεξί, ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ράφικ Τζιμπούρ.
Ο Βονόρτας παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3. Ο Καρνέζης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού, με τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Μαρίνο (αριστερά) και Μπουμσονγκ, Τριανταφυλλόπουλο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Βιτόλο ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του δεξιά τον Ζέκα και αριστερά τον Σο. Σισοκό δεξιά, Μπαρμπαρούσης αριστερά και Τοτσέ στην κορυφή, ήταν η τριάδα στην επίθεση.


Επεσε στην παγίδα του...
Οι διαθέσεις των δύο ομάδων δεν άργησαν να φανερωθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας μαζικά άμυνα ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σισοκό, Μπαρμπαρούση και Ζέκα, ενώ από τη μεριά του ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα στα πόδια αρκετή ώρα, ωστόσο έδειχνε εγκλωβισμένος στο παιχνίδι των "πρασίνων". 
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν υπομονή και προσπαθούσαν μόνο με σέντρες από τα δεξιά να γεμίσουν την μπάλα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν εύκολα. Στο 20λεπτο της πίεσης των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε μόνο μία φορά, όταν ο Χολέμπας με φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.
Εχοντας πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, οι "πράσινοι" μετά το μισάωρο προσπάθησαν να βγουν λίγο από την περιοχή της και να ασκήσουν πίεση πιο ψηλά. Η κίνηση αυτή έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες του Μίτσελ γύρισαν την μπάλα συνεχώς στον Παπαδόπουλο. Ο διεθνής αμυντικός είχε μετατραπεί σε... πλέι μέικερ, χωρίς ωστόσο να επωφεληθεί η ομάδα του από αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο φορές χώρους και άγγιξε το 0-1.
Τη μία ο Μπαρμπαρούσης νικήθηκε από τον Μέγιερι και την άλλη ο Ζέκα αφού είχε περάσει από τον Ούγγρο γκολκίπερ κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι.
Ο Μίτσελ βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να τροφοδοτήσει τον Τζιμπούρ ούτε μία φορά σε όλο το 45λεπτο, σήκωσε από νωρίς τον Ιμπαγάσα, με τους φιλάθλους να φωνάζουν συνεχώς το όνομα του Αργεντινού, ζητώντας την άμεση συμμετοχή του στο παιχνίδι. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, λοιπόν, ο Γκρέκο έμεινε στα αποδυτήρια και ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του.

Δεν έμαθε το... μάθημα του
Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καλύτερη εικόνα οργανωτικά, αλλά υστερούσαν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να απειλήσουν μόνο με τον Φουστέρ
Ο Φιγκερόα ήταν η πρώτη κίνηση του Βονόρτα από τον πάγκο με τον Αργεντινό να δικαιώνει το προπονητή του λίγα λεπτά αργότερα. Βγήκε μπροστά από τον κουρασμένο Παπάζογλου και με πλασέ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Σισοκό, νίκησε τον Μέγιερι  και έγραψε το 0-1.
Ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τον Μασάντο προσπαθώντας να δώσει πλάτος στην επίθεση του Ολυμπιακού, μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-4-2. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω και έδιωχνε μόνο την μπάλα.
Ο κόσμος πίεζε και εκδήλωνε έντονα τη δυσαρέσκεια του για την εικόνα των "ερυθρολεύκων". Σε κάθε αποτυχημένη σέντρα ή πάσα, οι φίλαθλοι γιούχαραν και φώναζαν συνθήματα.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να είναι το αφεντικό του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά, αλλά οι "πράσινοι" δεν υπολόγιζαν στον Μήτρογλου. Ο διεθνής άσος μετά από σέντρα σουτ του Τζιμπούρ με προβολή προώθησε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ που ήταν και το τελικό.
Το τελευταίο σφύριγμα δεν βρήκε ικανοποιημένη καμία πλευρά, αφού ο μεν Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει στην έδρα του τον "αιώνιο" αντίπαλο του, ενώ για τον Παναθηναϊκό οριστικοποιήθηκε η μη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου