Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

EURO 2012 : Ελληνική Περηφάνια και ξένα ΜΜΕ !

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΚΙΝΙΑ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΟΝΤΟ. ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΕ Η.. ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗ,ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΑΛΤΥ,ΛΑΘΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΟΦΣΑΙΝΤ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΜΑΤΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ... ! ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ...

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα ήταν τραγική. Ναι μεν αυτός ο Ισπανός ας τον πούμε διαιτητή, έκανε πολλά ας τα πούμε επίσης λάθη (κατά τις Ελλάδας), όπως οι κάρτες στον Παπασταθόπουλο και το πέναλτι που δεν δόθηκε, ωστόσο και η Ελλάδα έδωσε το δικαίωμα αυτό, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.Πολλά τα λάθη απο τους Έλληνες παιχτες που στην ουσία χάρισαν και το γκολ στους Πολωνούς στο πρώτο ημίχρονο.
Από την άλλη η Πολωνία με τον ενθουσιασμό των νέων παικτών και του κοινού της μπήκε δυνατά χτύπησε την Ελλάδα στην αριστερή πλευρά και σημείωσε ένα γκολ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αντιστρόφως ανάλογο με το πρώτο. Η είσοδος των Σαλπιγγίδη και Φορτούνη άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, η οποία με δέκα παίκτες έκανε τους Πολωνούς να καρδιοχτυπούν.
Η Ελλάδα σημείωσε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη, κέρδισε ένα πέναλτι από την συνεργασία Σαλπιγγίδη-Φορτούνη, αν και το έχασε με τον Καραγκούνη, σημείωσε ένα ακόμη γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα , ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σαμαρά για γκολ.
Από την άλλη οι Πολωνοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα και μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που δεν έχασαν στην πρεμιέρα από την καλή Ελλάδα του δευτέρου ημιχρόνου.

ΞΕΝΑ ΜΜΕ

Το Βρετανικό "goal" γράφει: "Άγρια πρεμιέρα", καθώς υπήρχαν δύο κόκκινες σε Παπασταθόπουλος, Στσέσνι, στον διεθνή μας μάλιστα δύο διαδοχικές κίτρινες και ακόμα δύο κάρτες παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Από την πλευρά της η "Kicker" αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης έγραψε πώς: "η Ελλάδα αψήφησε την Πολωνία" για την επιστροφή της Εθνικής μετά το γκολ του Λεβαντόβσκι στο 17ο λεπτό του αγώνα.
Η γαλλική "Equipe" είχε: "Για να ξεκινήσετε την παράνοια", καθώς στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro είχαμε τα πάντα. Γκολ, κάρτες, πέναλντι και εναλλαγές συναισθημάτων...
"Eλλάδα, τί υπερηφάνεια: 1-1", σχολίασε η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", ενώ ο τίτλος της "Gazzetta dello Sport" στην ηλεκτρονική της έκδοση είναι: "Αυτή τη φορά ο Καραγκούνης προδίδει - Η Πολωνία σώζεται, ισοπαλία με την Ελλάδα".
 Η ισπανική "Marca" αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της: "Έχασε πέναλτι ο Καραγκούνης και ο οικοδεσπότης έμεινε ζωντανός", ενώ η επίσης ισπανική "As" στάθηκε κυρίως στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, γράφοντας: "Ελληνική περηφάνια!".