Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Νταμπλουχος ο Ολυμπιακος,το επανελαβε 15 χρονια μετα

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 15 ολόκληρα χρονιά.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαμψαν την αντίσταση του Παναθηναϊκού (82-76) στο πέμπτο ματς της σειράς των τελικών και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κράτησε το προβάδισμα του στην αντεπίθεση του "τριφυλλιού", καθώς στην τρίτη περίοδο βρήκε λύσεις με μεγάλα τρίποντα από τους Κώστα Σλούκα, Έισι Λο, Βασίλη Σπανούλη.Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να ελέγξουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό, κάτι που κατάφεραν μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός θα ισοφαρίσει σε 11-11 και από εκείνο το σημείο του αγώνα κι έπειτα θα κυνηγάει τον Ολυμπιακό, ο οποίος τελικά θα φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 10(1), Άντιτς 3(1), Σπανούλης 24(3), Κέσελ 5, Ντόρσεϊ 4, Παπαδόπουλος 1, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4, Σλούκας 3(1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου 11(3), Μπατίστ 7, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13(1)Βουγιούκας 4, Καλάθης 17(1), Σμιθ, Καϊμακόγλου 10(1), Γιασικεβίτσιους 4.

Μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού έγιναν ένα κουβάρι με τους παίκτες την ώρα που από τα μεγάφωνα έπαιζε το "we are the champions", ενώ ακολούθησε ο ύμνος των "ερυθρολεύκων" με ολόκληρο το γήπεδο να τον τραγουδάει.
Οι παίκτες στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, όπου θα ετοιμαζόντουσαν για την απονομή, καθώς το κύπελλο του πρωταθλήματος βρισκόταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να απονεμηθεί στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που επικρατούσε του Παναθηναϊκού.
Έπειτα στήθηκε στο κέντρο του γηπέδου η βάση, επάνω στην οποία θα έπαιρναν τα μετάλλια τους οι παίκτες της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.