Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ο Άρης ήταν το αφεντικό... και έσπασε θριαμβευτικά το «αήττητο»!


Ο Άρης έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στη νέα δεκαετία, κερδίζοντας στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 4-2 τον ΠΑΟΚ. Μια τεράστια και θριαμβευτική νίκη για τους «κιτρινόμαυρους», η οποία συνοδεύτηκε από μια άριστα αποτελεσματική εμφάνιση της ομάδας!
Με δίκαιο και εντυπωσιακό τρόπο λοιπόν, ο Άρης κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί 51 παιχνιδιών του «αιώνιου» αντιπάλου του και ταυτόχρονα επανέκτησε τις ελπίδες του για την είσοδο στην τελική 6άδα του Πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος του Βορρά από την άλλη, αν και προηγήθηκε στο σκορ, εν τέλει φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, πραγματοποίησε την χειρότερη του εμφάνιση στο ανασταλτικό κομμάτι φέτος, ενώ είχε και σε πολύ άσχημη ημέρα τον τερματοφύλακα του, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα 3 από τα 4 γκολ που δέχθηκαν οι «ασπρόμαυροι».

Του Θεοδόση Βαδιάκα

- Απίστευτη και... "κολασμένα" καυτή ατμόσφαιρα στο Χαριλάου


Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η νύχτα έγινε μέρα στο Κλεάνθης Βικελίδης από τα βεγγαλικά, τους πυρσούς και τα πυροτεχνήματα των φίλων του Άρη. Κυριολεκτικά όλο το γήπεδο είχε πάρει φωτιά!

- Απρόοπτο με το VAR

Το παιχνίδι ξεκίνησε 10 λεπτά αργότερα αό την προκαθορισμένη ώρα, κι αυτό συνέβη διότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στον τρόπο ενδοεπικοινωνίας του διαιτητή Παπαπέτρου, με την αίθουσα του VAR στο Μαρούσι. Έπειτα από αυτή την καθυστέρηση, το ματς ξεκίνησε κανονικά, όμως μόλις 5 λεπτά αργότερα διακόπηκε αναγκαστικά, και πάλι για λόγους τεχνικού προβλήματος. Για το λόγο αυτό οι διαιτητές άλλαξαν εντελώς τα μηχανήματα ενδοεπικοινωνίας με την αίθουσα του VAR, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Μετά και από αυτή την δίλεπτη διακοπή, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και δεν διακόπηκε ξανά.

- Τρία γκολ, όμορφο θέαμα και ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο 

Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης και στην πρώτη επικίνδυνη φάση του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ από το... πουθενά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζβιντέρσκι. Ο Πέλκας σούταρε δυνατά έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Κουέστα πραγματοποίησε ασταθής απόκρουση και ο Ζβιντέρσκι από κοντά, πήρε το "ριμπάουντ" για να δώσει το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Δύο λεπτά αργότερα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν εντελώς διαφορετική τροπή στο ντέρμπι πετυχαίνοντας το 0-2, ο Μίσιτς όμως από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, σε μια φάση που με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, ήταν απόλυτα καθοριστική για την συνέχεια του ματς.

Στο 17' λοιπόν, ο Άρης πέτυχε την ισοφάριση με τον Λάρσον. Ο Σουηδός επιθετικός πραγματοποίησε μια υπέροχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ένα τεχνικό σουτ, νίκησε τον Ζίβκοβιτς που φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Το Χαριλάου παίρνει εκ νέου "φωτιά".

Αξίζει να αναφερθεί πως και οι δυο ομάδες σκόραραν στην πρώτη τους τελική προσπάθεια!

Στο 21' ο Ζβιντέρσκι θα νικηθεί σε τετ α τετ από τον Κουέστα, που μετά το λάθος στο πρώτο γκολ, πραγματοποίησε συνολικά πολύ σταθερή και αλάνθαστη εμφάνιση.

Αφού δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πετύχει δεύτερο γκολ, το πέτυχε ο Άρης. Ο Βέλεθ πηδώντας πιο ψηλά από όλους, έπιασε μια καταπληκτική καρφωτή κεφαλιά και σκόραρε για το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους «κιτρινόμαυρους».

Το Βικελίδης "φλέγεται" και το ημίχρονο τελειώνει. Πολύ δυνατό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, με τον Άρη να πετυχαίνει το απόλυτο σε 2 τελικές προσπάθειες, με δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε πολύ επιθετικά και κυριάρχησε στην αρχή του αγώνα, στη συνέχεια έχασε τις ευκαιρίες και με μια κακή ανασταλτική λειτουργία, βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ.
Ο Διαιτητής Παπαπέτρου και οι βοηθοί του είχαν μια εξαιρετική διαιτησία και δεν έδωσαν δικαίωμα για παράπονα σε καμία από τις δύο ομάδες.

- Κυρίαρχος Άρης, άργησε να ξυπνήσει ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα στον αγωνιστικό χώρο. Με το καλημέρα της επανάληψης, οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ρόουζ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή έξοδο του Ζίβκοβιτς. Το γκολ επικυρώθηκε έπειτα από χρήση του VAR, όπου φάνηκε πως ο τερματοφύλακας του Δικέφαλου φέρει απόλυτη ευθύνη.

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μέσα σε αγωνιστική παραζάλη. Ένα λεπτό αργότερα δέχθηκε άμεσα και τέταρτο γκολ από τον Φετφατζίδη, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα βγήκε για τον Ρόουζ στο 50ο λεπτό. 

Στο 65' ο Ντουρμισάι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους «κιτρινόμαυρους», όταν αντικατέστησε τον Λάρσον.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης σκοράρει για 4η φορά στο ματς και δίνει διαστάσεις θριάμβου στη επικείμενη νίκη του. Ο Σάσα μετά από την 6η ασίστ του Φετφατζίδη στον αγώνα, σούταρε δυνατά από το ύψος της μικρής περιοχής, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν το απόλυτα εύστοχο ποσοστό στις τελικές προσπάθειες τους (4/4) και ταυτόχρονα, μέσα σε 37 αγωνιστικά λεπτά, δέχθηκε περισσότερα τέρματα από όσα είχε δεχθεί έως τώρα σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα!

Το... ξύπνημα για τους «φιλοξενούμενους» ήρθε αργά. Συγκεκριμένα στο 77ο λεπτό ο Μάτος που ήταν ο κορυφαίος για τον Δικέφαλο, σκόραρε για το 4-2 και έδωσε σημάδι ζωής των «ασπρόμαυρων» στο ματς.

Έπειτα από αυτό όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μπει ξανά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και δεν απείλησε τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα και υποχρέωσαν τον αιώνιο αντίπαλο τους, στην πρώτη του φετινή ήττα της σεζόν.

- Ικανοποίηση και έκδηλοι πανηγυρισμοί για τους νικητές

Όλος ο οργανισμός του Άρη περίμενε με ανυπομονησία το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό φάνηκε και από το πως υποδέχθηκε ο κόσμος τις δυο ομάδες, αλλά και από τα έξαλλα πανηγύρια παικτών, προπονητικού τιμ και φιλάθλων-οπαδών μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα. Κορυφαίοι πολλοί για την ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλο του, στη σκακιέρα των προπονητών.

- Προβληματισμός στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου»

Οι «φιλοξενούμενοι» στο δεύτερο ημίχρονο μετά το τρίτο τέρμα που δέχθηκαν, κατέρρευσαν ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η συγκέντρωση των παικτών του Δικέφαλου κλονίστηκε με αποτέλεσμα να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι»  τον έλεγχο του αγώνα.
Ο πιο αδύναμος κρίκος για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ο τερματοφύλακας τους που φέρει ευθύνη για 3 από τα 4 τέρματα που δέχθηκε, ενώ γενικότερα ανασταλτικά η ομάδα του ΠΑΟΚ πήρε τον χαμηλότερο βαθμό. Ο Άμπελ Φερέιρα από τη μεριά του, έκανε κακή διαχείριση του παιχνιδιού και πρόσφερε απειροελάχιστη βοήθεια με τις επιλογές του στον πάγκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων





Τα γκολ του αγώνα


Η επόμενη μέρα

Ο Άρης πλέον βρίσκεται στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» από τον Βόλο. Επόμενος αγώνας για τους κιτρινόμαυρους στις 8/1 για το Κύπελλο Ελλάδας, με αντίπαλο την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ παραμένει στη πρώτη θέση του Πρωταθλήματος και περιμένει το αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος καλείται να ανασυγκροτηθεί, αφού ακολουθεί 7/1 ο δύσκολος αγώνας απέναντι στον ΟΦΗ στη Κρήτη, για τη φάση των 16' του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου