Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τις τοποθετήσεις των στρατιωτικών! Πετάνε στον δρόμο πολύτεκνη οικογένεια Συνταγματάρχη!


 Θύμα μη προγραμματισμένων αλλαγών και αδιαφορίας - αναλγησίας της Υπηρεσίας, έχει πέσει ένας Συνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού. Ο ίδιος μάλιστα, είναι πατέρας μιας πολύτεκνης οικογένειας, για την οποία κάνει ό,τι μπορεί ώστε να τη φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο.
Μήπως όμως... αντί για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, η πραγματική αιτία είναι άλλη; μήπως ο απαράδεκτος και απάνθρωπος τρόπος που κακομεταχειρίζονται από την Υπηρεσία την υπόθεση μετακόμισης του - με αποτέλεσμα να ζει ο ίδιος και η οικογένεια του μια… κακόγουστη Οδύσσεια - είναι για να ικανοποιηθούν προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα να…
βολευτούν και οι ημέτεροι;

 Του Θεοδόση Βαδιάκα

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μετακόμισης

Φέτος αποφασίσθηκε η μετάθεση του Συνταγματάρχη από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με καθαρά υπηρεσιακά κριτήρια, λόγω του βαθμού του και ενόψει της επικείμενης κρίσης για προαγωγή του σε Ταξίαρχο. Η Υπηρεσία του Νομικού Σώματος τον τοποθέτησε σε καίριο και νευραλγικό πόστο στο ΓΕΕΘΑ. (Όλα αυτά πριν τις εκλογές).

Για να πραγματοποιηθεί αυτό όμως, χρειαζόταν ασφαλώς να γίνει μια οικογενειακή μετακόμιση, όπως ήταν φυσικό. Να τονίσουμε εδώ ότι οι Συνταγματάρχες και οι πολύτεκνες οικογένειες, στεγάζονται σε στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ) κατ' εξαίρεση και με προτεραιότητα. Όπως προστάζει άλλωστε το πρωτόκολλο, κάτι δηλαδή λογικό.

Και αρχίζει λοιπόν το παράλογο!

Ο απόλυτος και θρασύτατα ανεύθυνος παραλογισμός!

Τρεις φορές(!) σε διάστημα 2 μηνών(!) εγκρίθηκε η στέγαση του Συνταγματάρχη και της οικογένειας του και κατόπιν σε όλες τις περιπτώσεις, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή ως... εκ θαύματος! Αρκεί να πούμε ότι την τελευταία φορά και ενώ τα πράγματα τους είχαν ήδη φορτωθεί στο φορτηγό, αναγκάστηκαν να τα γυρίσουν όλα πίσω!

Παρότι λοιπόν υπήρχε διαβεβαίωση και έγκριση στέγασης (και μάλιστα άμεσα), ακόμα και τη σήμερον ημέρα, η οικογένεια του Αξιωματικού και ο ίδιος, έχουν χωριστεί στα δύο, ζώντας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας! Ο πατέρας διαμένει σε ξενώνα φιλοξενίας του ελληνικού στρατού στην Αθήνα, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια του, περιμένει στη Θεσσαλονίκη την εντολή για να μετακομίσουν και αυτοί. (Όλα αυτά μετά τις εκλογές).

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές. Έχουν πακετάρει τα πάντα και ζουν 5 άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο, στο οποίο κάθονται, τρώνε και κοιμούνται όλοι μαζί αναγκαστικά, για όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Ταυτόχρονα βέβαια, ο Συνταγματάρχης έχει και το έξτρα πρόβλημα μετακίνησης, καθώς αναγκάζεται λόγω αυτής της κατάστασης, να μετακινείται συνεχώς και να πηγαινοέρχεται Αθήνα – Θεσσαλονίκη με δικά του έξοδα κάθε τρεις και λίγο! Η κούραση που υπάρχει δηλαδή είναι σωματική και ψυχολογική, ενώ παράλληλα μέσα σε όλα αυτά, έχουν υποστεί οικογενειακώς και οικονομική ζημιά!

Ποιος λοιπόν θα αναλάβει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και όλη αυτή την ατελείωτη ταλαιπωρία που υφίσταται όλη η οικογένεια; διότι με την συνεχής αυτή κοροϊδία, οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι της υπόθεσης, δεν δώσανε ούτε τη δυνατότητα ώστε ο Αξιωματικός και η οικογένεια του να ψάξουν αλλού για στέγη.

Νέες εξελίξει
ς, ίδια όμως κοροϊδία

Έπειτα από διαμαρτυρία όλων των μελών της οικογένειας, ενημερώθηκε ο ίδιος ο Υφυπουργός για την κατάσταση και ζήτησε να λυθεί άμεσα το ζήτημα. Τότε ως δια μαγείας... όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν ξαφνικά! Βρέθηκε... "κατά σύμπτωση" κενό διαμέρισμα αμέσως!
Αυτό απλά, μας δείχνει την ξεφτίλα όλου του συστήματος που υπάρχει στην χώρα της αναξιοκρατίας και του βολέματος.

Βέβαια, όταν… ξεχάστηκε η υπόθεση και όλοι νόμιζαν ότι τελικά υπήρξε αίσιο τέλος, ήρθε το τέρας του παράλογου και απάνθρωπου Κράτους, να τους διαψεύσει για ακόμα μια φορά όλους. Έτσι επιβεβαιώθηκε περίτρανα το γεγονός, πως όλοι αυτοί που βολεύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις καρέκλες τους, δεν δείχνουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον και καμία απολύτως συμπόνοια ή κατανόηση, για τα προβλήματα και την ταλαιπωρία των άλλων ανθρώπων. Αντιθέτως μάλιστα, χαίρονται με το να καταστρέφουν ανθρώπινες ψυχές και να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων που δεν βρίσκονται στην… κλίκα τους!

Την ημέρα λοιπόν που ο Συνταγματάρχης ήταν να μπει στο σπίτι του (στα ΣΟΑ Ρουφ)… το σύστημα του επιφύλασσε ακόμα μια δυσάρεστη “έκπληξη”. Ο άνθρωπος πήγε στον διαχειριστή για να πάρει το κλειδί και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το φτιάξιμο της οικίας του, και έλαβε αρνητική απάντηση, με την...“δικαιολογία” της... στιγμής, πως τελικά «αποφάσισαν τελευταία στιγμή» (οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι) ότι εκείνος και η οικογένεια του τελικά, δεν μπορούν να μείνουν στο οίκημα. Έτσι απλά και απροειδοποίητα, από εκεί που ήταν να τακτοποιηθούν οι άνθρωποι στο καινούριο τους σπίτι… βρίσκονται κυριολεκτικά ξανά στον δρόμο και ξεσπιτωμένοι, επειδή αυτό «αποφάσισαν και διέταξαν» μεταξύ τους και χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν, κάποιοι αχαρακτήριστοι!

Αδιαφορία και απανθρωπιά!

Αυτά τα δύο επέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο, αυτοί που κάνουν κουμάντο, εις βάρος ενός αξιότιμου, ηθικού και άριστου Συνταγματάρχη του Ελληνικού στρατού, αλλά και της οικογένειας του παράλληλα.

Οι άνθρωποι έχουν αρρωστήσει τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά βέβαια. Ζούνε έναν καθημερινό και ατελείωτο Γολγοθά. Ο απόλυτος παραλογισμός και η αναξιοκρατία της χώρας, έχουν αναγκάσει μια πολύτεκνη οικογένεια να
παλεύει να ισορροπήσει κάπου στο άγνωστο, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας!

Τα 3 μεγαλύτερα αδέρφια της οικογένειας έχουν τελειώσει με το σχολείο. Δεν ξέρουν όμως τι να κάνουν με τις σχολές στις οποίες έχουν περάσει, γιατί δεν ξέρουν που θα βρίσκονται τελικά!
Η μικρή κορούλα της οικογένειας υποφέρει και εκείνη, μη μπορώντας να αντέξει όλες αυτές τις κακουχίες και την ατελείωτη ταλαιπωρία. Μεταξύ άλλων όμως, κινδυνεύει να μείνει εκτός σχολείου(!) και αυτό γιατί 1 εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν ξέρει κανείς που θα βρίσκεται η ίδια και σε ποιο σχολείο θα πρέπει να εγγραφεί!

Έχετε σκεφτεί τι τραύμα μπορεί να δημιουργήσει και πόσο άσχημο είναι κάτι τέτοιο;;; Έχετε σκεφτεί την σύγχυση, τον αρνητισμό και τον προβληματισμό που προκαλεί όλο αυτό σε κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά;;; Ο πατέρας και η μητέρα κοντεύουν να πάθουν εγκεφαλικό με όσα περνάνε. Έχουν αρρωστήσει ουκ ολίγες φορές και ψυχικά υποφέρουν. Τα 3 αδέρφια δεν αντέχουν να τους βλέπουν σε αυτή την κατάσταση και είναι εξοργισμένα με όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το απάνθρωπο μαρτύριο που υφίσταται η οικογένεια τους. Η μικρούλα πρόσφατα είχε ένα ξέσπασμα νευρικής κρίσης η καημενούλα, μη μπορώντας να κρατήσει άλλο μέσα της, όλα αυτά που νιώθει για όλα όσα αντιμετωπίζει η ίδια, αλλά και η οικογένεια της.

Καθυστέρηση, αλλαγές τελευταίας στιγμής και συνεχιζόμενο “κρύο ντους”


Όλο το καλοκαίρι από τον Μάιο μάλιστα και μετά… ακυρώθηκαν τα σχέδια της οικογένειας ολόκληρης, εξαιτίας αυτής της μετακόμισης, όπου τελικά ακόμα και σήμερα που μπήκαμε στο Φθινόπωρο… δεν έχει γίνει! Η καθυστέρηση, οι αλλαγές, το “κρύο ντους”… και η ακύρωση των αποφάσεων από τα κεφάλια που διαχειρίζονται την υπόθεση, τους έχουν φέρει όλους στα όρια τους, για να μη πούμε δηλαδή ότι τα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ κιόλας!

Ο Αξιωματικός και η οικογένεια του δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια

Ήδη έχουν ξεκινήσει επιστολές διαμαρτυρίας και παραπόνων προς πάσα κατεύθυνση. Υπάρχει ενημέρωση πως θα ειδοποιηθούν και τα κανάλια για να ξεμπροστιαστεί εντελώς κάθε άτομο που είναι υπεύθυνο γι’ αυτή την απάνθρωπη φρικαλεότητα, ενώ θα προχωρήσουν και σε καταγγελία (για όλα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν), εναντίον όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό το ανεκδιήγητο “μαγείρεμα” εις βάρος τους! Έκαναν υπομονή και είχαν ελπίδα πως θα βρεθεί η λύση από κάποιον λογικό άνθρωπο. Ως εδώ ήταν όμως και μη παρέκει! Οι κινήσεις της οικογένειας ολόκληρης από εδώ και πέρα, θα είναι μαζικές και ισχυρές! Έχουν αποφασίσει πως θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων όλα τα μέλη της και πως δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν απόλυτα και δεν λάβουν ό,τι πραγματικά ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!

Το τέρας της αναξιοκρατίας, του βολέματος και της κλίκας, εχθρός μιας τίμιας, καλής και πανάξιας οικογένειας

Η υπόθεση βεβαίως, για ακόμα μια φορά αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο αυτού του Κράτους και της εξουσίας… και αυτό το πρόσωπο αποτελείται από τρία μέρη που χάρη σε αυτά, οδηγήθηκε ολόκληρη η χώρα στην καταστροφή. Ποια είναι αυτά; είναι το πρόσωπο της αναξιοκρατίας, του βολέματος των "κομματόσκυλων", και της κλίκας!

Είναι σωστό να αφήσουμε ξανά αυτό το τέρας να κερδίσει, και αυτή τη φορά μάλιστα, να πετάξει στον δρόμο έναν τιμημένο αξιωματικό του Ελληνικού στρατού και την πολύτεκνη οικογένεια του;;;


Υ.Γ:
Τα πράγματα της οικογένειας βρίσκονται όλα σε μια αποθήκη, την οποία αναγκάζονται να νοικιάζουν, μέχρι να αποφασιστεί το που θα διαμείνουν τελικώς. ΝΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου