Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Blind Guardian: Το “The Legacy Of The Dark Lands” είναι το μεγαλύτερο δημιουργικό μας όνειρο που γίνεται πραγματικότητα!


 Οι Blind Guardian υπόσχονται πως το “The Legacy Of The Dark Lands”, θα είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ που έχουν γίνει ποτέ, σε ολόκληρη την ιστορία της μέταλ!

Του Θεοδόση Βαδιάκα

 Το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των Blind Guardian, πρόκειται να αξίζει όλο τον χρόνο της αναμονής που υπήρχε γι΄ αυτό. Η ιδέα του να ηχογραφήσουν οι Βάρδοι ένα ορχηστρικό άλμπουμ, προήλθε από τα μυαλά των δύο ηγετικών μελών του κόσμου των Guardian (τον κιθαρίστα André Olbrich και τον τραγουδιστή Hansi Kürsch) κατά την περίοδο των 90’s, όταν οι Γερμανοί Power Epic Metallers ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν ορχηστικά στοιχεία για να τα προσδώσουν στον ήδη ιδιαίτερο ήχο τους.

Η αρχή
του επικού εγχειρήματος και η μοίρα μιας ιδιαίτερα σπουδαίας συνεργασίας


 Στα πρόσφατα χρόνια, το γιγαντιαίο αυτό εγχείρημα ξεκίνησε να παίρνει μορφή και παράλληλα με τον επικό ήχο που προσέδιδε η ορχήστρα, αναπτύχθηκε και η σύνθεση των στίχων των κομματιών.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα, οι Blind Guardian κατάφεραν να βρουν υποστήριξη από τον Γερμανό σπουδαίο συγγραφέα, Markus Heitz, του οποίου το τελευταίο λογοτεχνικό δημιούργημα “Die Dunklen Lande”, βρίσκεται στα περισσότερα βιβλιοπωλεία παγκοσμίως, από τη 1 Μαρτίου του 2019. Το βιβλίο του αναφέρεται στο 1629 και περιέχει το prequel των Blind Guardian από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Legacy Of The Dark Lands”, που θα κυκλοφορήσει φέτος, στις 8 Νοεμβρίου.

« Είναι φανταστικό το γεγονός πως μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, μπορούμε πράγματι να τελειώσουμε αυτό το πάρα πολύ συναρπαστικό πρότζεκτ! Είμαι τόσο χαρούμενος και παραπάνω από ικανοποιημένος με αυτό το εγχείρημα μας. Κάθε ένα κομμάτι ξεχωριστά κάνει μια περιπλάνηση σε μαγευτικούς κόσμους και μας διηγείται τη δική του ιστορία. Με αυτό το άλμπουμ, το μεγαλύτερο μας δημιουργικό όνειρο, γίνεται πραγματικότητα! »
Ανέφερε ο τραγουδιστής και front man των Blind Guardian, Hansi Kürsch.


Η μοίρα το έφερε έτσι μάλιστα, ώστε ο αγαπημένος συγγραφέας του Γερμανού Βάρδου, να είναι και εκείνος φαν των Guardian, και μάλιστα να δηλώνει παρόμοια ενθουσιασμένος για την μεταξύ τους συνεργασία, σχολιάζοντας:
« Είναι πράγματι τρελό! Ως ένας από τους παλιούς role players (χαρακτήρες διαδραστικών παιχνιδιών με φανταστικό και επικό περιεχόμενο κυρίως), συνήθιζα να ακούω τους Blind Guardian καθώς παίζαμε. Τώρα, μετά από χρόνια μου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψω μαζί με την ίδια την μπάντα, κάτι που είναι ολότελα καταπληκτικό! Είναι απίστευτο το τι μπορεί να συμβεί καμιά φορά »
.

Ο Markus Heitz θυμάται την αντίδραση που είχε όταν του έγινε η πρόταση συνεργασίας με τους Guardian:
« Μα φυσικά, αμέσως συμφώνησα να συμμετέχω! Αυτή η δημιουργική συνεργασία είναι πολύ ιδιαίτερη για εμένα » .


Αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός μεταξύ των δημιουργών

 Οι παραπάνω πρωταγωνιστές, έχουν συνεργαστεί με ανταλλαγή δημιουργικών απόψεων τα τελευταία πέντε χρόνια.

«
Ο Markus είναι ένας τεράστιος αφηγητής ιστοριών. Με το "Die Dunklen Lande" δημιούργησε το τέλειο σκηνικό και με τον μυστήριο Nicolas, τον τέλειο χαρακτήρα για το σύμπλεγμα του έργου μας. Η εφευρετικότητα του, πραγματικά μοιάζει να φτάνει στο άπειρο και ακόμα παραπέρα! Το έργο του είναι απόλυτα εντυπωσιακό και πολύ εμπνευσμένο ». Με αυτά τα λόγια μνημόνευσε ο Hansi Kürsch την σημασία που έχει η συνεργασία, με τον αγαπημένο του εν ζωή, συγγραφέα του φανταστικού.


Οι δύο πλευρές αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο, την ιστορία του Nicolas. Ενός μισθοφόρου κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου και πως ο ίδιος ενεπλάκη σε αυτόν.
Ο συγγραφέας Markus Heitz ξεκινάει την ιστορία του Nicolas, με το βιβλίο “Die Dunklen Lande” και οι Blind Guardian ακολουθούν το μονοπάτι του, με την σύνθεση και ενορχήστρωση του
The Legacy Of The Dark Lands”.

Μυστικά, πόλεμος και περιπετειώδης αγωνία

 Ποιο είναι το μυστικό που περιβάλει τον μισθοφόρο του “Die Dunklen Lande”; θα καταφέρει να πετάξει τις αλυσίδες του πολέμου άραγε; και πως θα καταλήξουν τα αγαπημένα του πρόσωπα;
Στο “Legacy Of The Dark Lands” με την Twilight Orchestra των Blind Guardian, ο André Olbrich και ο Hansi Kürsch εκπληρώνουν την μακροχρόνια επιθυμία τους να δώσουν έμφαση στο βιβλίο του Markus Heitz, προσδίδοντας του συμφωνική τραγουδιστική χροιά και κλασικά ορχηστρικά στοιχεία, μέσα από τα επικά κομμάτια τους!

Δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο

 Το νέο άλμπουμ των Epic Power Metal Βάρδων, είναι ένα πολλά υποσχόμενο επικό εγχείρημα, που όμοιο του η γερμανική μπάντα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά. Και για να ακριβολογούμε αν θέλετε... είναι ένα επικό συμφωνικό εγχείρημα, που δεν έχει ακουστεί και παιχτεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, από καμία μπάντα! Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία και μεγάλη προσμονή την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του.

Μέχρι τότε, δ
είτε παρακάτω το νέο επίσημο
τρέιλερ των Βάρδων:


Το φαινομενικό αυτό άλμπουμ, θα είναι διαθέσιμο στις παρακάτω μορφές:

2 CD Digipak
2 LP Gatefold (διαφορετικών χρωμάτων)
3 CD Comic book (album, instrumental, no interludes version)
4 CD Comic book (album, instrumental, no interludes version, audiobook)
5 LP BOX (Album 2LP, Instrumental 2LP, Audiobook LP)

Μπορείτε επίσης για όσο προλαβαίνετε, να προ παραγγείλετε το άλμπουμ πατώντας εδώ: nblast.de/BGLegacyOfTheDarkLands

Η λίστα με τα τραγούδια του "The Legacy Of The Dark Lands", περιέχει τα εξής κομμάτια:

01. 1618 Ouverture
02. The Gathering
03. War Feeds War
04. Comets And Prophecies
05. Dark Cloud’s Rising
06. The Ritual
07. In The Underworld
08. A Secret Society
09. The Great Ordeal
10. Bez
11. In The Red Dwarf’s Tower
12. Into The Battle
13. Treason
14. Between The Realms
15. Point Of No Return
16. The White Horseman
17. Nephilim
18. Trial And Coronation
19. Harvester Of Souls
20. Conquest Is Over
21. This Storm
22. The Great Assault
23. Beyond The Wall
24. A New Beginning

*Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και την πρώτη επίσημη παρουσίαση για το “Legacy Of The Dark Lands”, ώστε να ρίξετε μια βαθύτερη ματιά:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες:


πηγή εικόνων: www.nuclearblast.de



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου