Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Προβλεψεις Κωστα Σ. 23-NOE-2013

Καλησπερα. Χτες περασαν 2 στα 3 και δυστυχως δεν καταφεραμε το απολυτο. Αλλα οπως και να χει ηταν ενα καλο ζεσταμα για τα σημερινα. Αποψε μετα απο αρκετο ψαξιμο κι ενω ειχα βρει τρεις ντουζινες σημεια αποφασισα να τα περιορισω και να παιξω λιγο με τις προιστοριες. Επισης δινεται η αναλυση και προταση-εκτιμηση μου για το σημερινο σουπερ-ντερμπι της Γερμανιας. Ας τα δουμε.

1) Μπενφικα - Μπραγκα 1 (1,57)

Η πρωτη και τελευταια ηττα της Μπενφικα στην εδρα της απο την Μπραγκα χρονολογειται στο...μακρινο 1954. Η προιοστορια δειχνει 49 νικες και 12 ισοπαλιες. Γιατι να μας αφησει λοιπον αδιαφορους ενας τετοιος ασσος μιας και περα απο αυτο το δεδομενο η Μπενφικα εχει και 3/4 νικες εντος ενω σκοραρει μ.ο 2 γκολ ανα παιχνιδι.

2) Λυον - Βαλανσιεν 1 (1,57)

Τι καλυτερο απο την νικη για την Λυων ωστε να ξαναβρει τα πατηματα της. Σαφως ιστορικοτερη ομαδα απο την φιλοξενουμενη ουτε να το συζηταμε. Η προιστορια δειχνει τελευταια ηττα της Λυον το 1977 με συγχρονη προιστορια 9 νικες και 3 ισοπαλιες. Φετος η Βαλανσιεν μετραει 4 ηττες σε 6 εκτος εδρας αναμετρησεις. Καιρος να ξυπνησει η Λυον. Δεν συμφωνειτε;

3) Μιλαν - Τζενοα 1 (1,44)

Χαμηλη η αποδοση του ασσου ειδικα για μια ομαδα που δεν τραβαει και πολυ φετος. Δεν πρεπει ομως ενα ονομα σαν την Μιλαν να στροφαρει καποτε;; Αν βεβαια θελει να βγει Ευρωπη. Αυτη ειναι η ευκαιρια λοιπον μιας και παιζει με την μετριας δυναμικοτητας Τζενοα και με την προιστορια προσφατως να μετραει 17-5-0 με τελευταια ηττα το 1958.

4) Νιουκαστλ - Νοριτς 1 (1,80)

Προσφατη προιστορια .. 5 νικες για την Νιουκαστλ και μια ισοπαλια. Φυσικα καλυτερη ομαδα η γηπεδουχος με δυνατη εδρα. Εκτος εδρας η Νοριτς πιανει... πατο μιας και εχει 4 ηττες σε 5 παιχνιδια ενω η μπαλα μπαινει στα διχτυα της κατα μ.ο σχεδον 3 γκολ ανα ματς αφου εχει δεχτει 14 και εχει σκοραρει μονο 2. Ασσο στο 1,80; Με κλειστα ματια για μενα...

! Ντορτμουντ - Μπαγερν Μ. 1Χ (1,73)

Ας τα παρουμε βημα βημα. Βλεπουμε εναν ασσο που απο το 4,80 που ανοιξε εχει ηδη πεσει στο 3,20. Πολυ υποτιμηση για την γηπεδουχο απο τα ΜΜΕ και τους μπουκ-κατι που φαινεται και απο τις αποδοσεις. Η λογικη τους;; Οι αρκετες ελλειψεις, που εδω που τα λεμε ειναι εκατερωθεν. Αυτο μας λεει το προγραμμα. Στο πρωτο ματς της σεζον η Μπαγερν εφαγε μια γερη σφαλιαρα. 4αρα στο σουπερ καπ και ο πρωτος τιτλος στην γηπεδουχο. Το σημερινο παιχνιδι βεβαια ειναι διαφορετικο. Αλλα και παλι καθοριστικο. Στην ουσια η Ντορτμουντ παιζει το κεφαλι της στο πρωταθλημα καθως με ηττα η Μπαγερν ξεφευγει αρκετα. Απουσιες;; Σουμποτιτς, Χιουμελς, Πιστσεκ, Σμελτσερ και Γκουντογκαν.  Απο την αλλη παιζουν οι απουσιες των Σβαινσταϊγκερ και Ριμπερι, ανετοιμος θεωρειται ο Τιαγκο ενω λειπουν ακομα οι Πιζαρο και Σακιρι μαζι με τον μακροχρονια τραυματια Μπαντστουμπερ. Τι δεν προσμετρανε ομως;; Οτι η Ντορτμουντ ειναι μια ομαδα με πολυ καυτη εδρα. Η Ντορτμουντ εχει το απολυτο στην εδρα της με 6 νικες και σκοραρει 3+ μ.ο με συντελεστη 21-4. Εχει να χασει απο την Μπαγερν απο το 2010 ενω και οι φιλοξενουμενοι βεβαια εχουν το δικο τους ρεκορ αφου μετρανε 24 εκτος εδρας ματς χωρις ηττα.
Εκτιμηση; 1Χ το ματς. Κοντρα στους μπουκ. Οι αποδοσεις -αν και πεσανε- ειναι ακρως δελεαστικες και δεν μιλαμε για καμια ομαδα της πλακας εδω περα. Οπως και να χει το παιχνιδι θα ειναι ενα πολυ δυνατο ντερμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου