Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Νταμπλούχος η Βουλιαγμένη

Μεθυσμένη πολιτεία η Βουλιαγμένη! Μετά από 14 χρόνια μια νέα γενιά των αυθεντικών "μπέμπηδων" κατέκτησε το πρωτάθλημα και φυσικά το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου.
Σε ένα συναρπαστικό πέμπτο τελικό νίκησε 11-10 τον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πέναλτι, ένας αγώνας που διεξήχθη σε μια πραγματικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" που διεκδικούσαν το 13ο πρωτάθλημα τα τελευταία 14 χρόνια και 27ο στην ιστορία του τμήματος, έχασαν χρυσή ευκαιρία να πάρουν τον τίτλο στα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα με το σκορ στο 7-7, όταν ο Δημήτρης Μάζης αστόχησε σε εκτέλεση πεναλτι.
Αν το έβαζε θα έγραφε ιστορία, καθώς θα γινόταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες (Βουλιαγμένη, Εθνικός, Ολυμπιακός). Οι διαιτητές Σκαλοχωρίτης και Σταυρίδης δεν έδωσαν επανάληψη της προσπάθειας, καθώς ο Χρήστος Αφρουδάκης βιάστηκε να μπει στη φάση.
Τίποτα δεν χώρισε τις δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Οι δύο τερματοφύλακες, ο Κώστας Τσαλκάνης για τη Βουλιαγμένη και ο Νίκος Δεληγιάννης για τον Ολυμπιακό ήταν συγκλονιστικοί.
 Έγινε σκληρό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να χάνει στο τέταρτο οκτάλεπτο με κόκκινη κάρτα τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και τον μάνατζερ Άκη Λογοθέτη για διαμαρτυρία. Μετά την εκτέλεση του Μάζη, τους ακολούθησε στην κερκίδα και ο τεχνικός της Βουλιαγμένης, Τεό Λοράντος.
Αρκετά νευρικοί και βιαστικοί στην παράταση οι παίκτες των δύο ομάδων, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σωστή προσπάθεια για γκολ. Έτσι για δεύτερο συνεχόμενο τελικό ο νικητής θα αναδεικνυόταν στα πέναλτι.
Ο Τσαλκάνης απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι του Ολυμπιακού που εκτέλεσε ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Βαγγέλης Δελακάς (8-8). Ο Δεληγιάννης είπε "όχι" στον Βλαχόπουλο (9-9) για να έρθει η νέα απόκρουση του Τσαλκάνη στην προσπάθεια του Κατρουζανάκη (10-10).
Ο Αλέξανδρος Γούνας, ο παίκτης που έχει βάλει το θεμέλιο λίθο στις νίκες της Βουλιαγμένης επί του Ολυμπιακού στο Champions League και στον ημιτελικό του κυπέλλου, διαμόρφωσε το 4-3 στα πέναλτι και το 11-10, το τελικό αποτέλεσμα στον πέμπτο τελικό.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1 (κ.α), 0-0, 0-0 (παρ.), 4-3 (πεν.)
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος): Αφρουδάκης 3,  Μυλωνάκης 2, Γούνας 2, Καρούντζος 1,  Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1, Τίγκας 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Δελακάς 3, Μουρίκης 2, Μάζης 1, Κόλιανιν 1, Χατζηκυριακάκης 1, Φουντούλης 1, Κολόμβος 1.